Budbärare gav föraning om…

Plötsligt dök den upp från ingenstans! Satte sig på dörren och kollade att allt var i sin ordning. Kikade in på husse och matte, och väntade på att få en godbit serverad ut handen.

Vår trogna talgoxe som varit på ”semester” med fru och barn hela sommaren. Nu kom den tillbaka och gav oss en föraning om vad som komma skall. Och jag är säker på att den vet vad den talar om.

Visst är det märkligt att en liten talgoxe kommer och berättar att snart är hösten här. Lika märkligt som att vår älskade ”Kotte” i år tackade och tog farväl på precis samma dag i almanackan som i fjol.

Naturens under skulle jag vilja kalla det. Och visst har vi haft en solig sommar som på dagarna dröjer sig kvar. Men så fort solen går ner och mörkret lägger sjunker temperaturen, och på natten blir det riktigt kallt.

När vi började kolla runt i trädgården efter talgoxens första besök kunde vi inte längre blunda för att en del sommarblommor gått ut och hade gjort sitt för i år. Så en första gallring bland krukor och klippning av buskar har vi bröder hjälpt till med den här veckan.

Det är alltid lika spännande och luktar så gott av gammal jord och kvistar i den gröna säcken, som vi får busa i tills den körs vidare till tippen. Artemis kryper in i säcken så fort den kommer fram, och det är ett under att han inte följt med som skräp.

Veckans glada är annars att den blyga kattflickan, som vi haft här i flera månader, fått ett nytt tryggt och kärleksfullt hem. Varken matte, djursjukhuset eller polisen kunde tyda id-märkningen, och ingen efterlysning som stämde fanns att hitta någonstans..

Inte heller hörde någon ägare av sig trots att mattes upprepade annonser. Däremot kom  flera ägare till andra bortsprungna katter och tittade. Men ledsamt nog var det alltid fel katt!

Matte har under de här månaderna fäst sig otroligt vid den blyga kattflickan som bara litat på henne. Och när det såg som mörkast ut att hitta ägaren, tog ödet saken i egna händer.

Av en händelse stötte matte  ihop med en god vän hon inte sett på år och dag. En vän som  för många år sedan tog en hemlös katt, och gav den ett paradis på jorden efter flera hårda år på luffen.

Den katten är borta sedan länge, men mötet ledde till att husse och matte i fredags kunde köra kattflickan till sitt nya hem. Till lycka för oss alla, då hösten närmar sig och det som sagt redan börjat bli rått och kallt om nätterna.

Medan jag skrivit har dimman lättat och solen strålar från en klarblå himmel. I trädgården där jag sitter med arbetsmaskinen surrar humlor och bin som om det vore mitt i sommaren.

Men talgoxen kommer titt som tätt, och jag vet att den har rätt. Så det är bara att passa på att njuta av de här sista varma sensommardagarna!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

16 svar på ”Budbärare gav föraning om…”

 1. Vilka vackra och glädjande berättelser du kommer med ja naturen är allt bra konstig.Va härligt att höra att hemlösa katten fått ett hem önskar av hela mitt hjärta att det kommer gå bra man kanske får hör senare.Va roligt ni har skoj i säckarna men passa er så ni inte följer med men husse och matte har väl ett vakande öga.Ha det nu bra allihopa Gudrun med sambon Lisa

 2. Hej Gudrun och Lisa! Visst är det förunderligt att små varelser i naturen kan ”klockan” bättre än vi kan som har riktiga klockor på väggen här hemma. Och att när ödet griper in går sker saker som vi önskat av hela vårt hjärta men inte vågat drömma om.

  Tassekram Triton

 3. Hejsan Triton! Åh så glad jag blir att höra att den blyga hittekatten fått ett nytt hem, hoppas att hon finner sig väl tillrätta där med sin nya matte! Du skriver väl en rapport om det framöver? Artemis onda klo är väl bra igen nu så matte slipper tvätta och greja mer med den? Tur att ni missar är så kloka så ni låter bli att jaga den lilla talgoxen när han kommer och vill ha godbitar. Njut nu av de sista sommardagarna och gräv inte ner er för djupt löv och ris.
  Kram på er hälsar Inger, Llyr och Sputnik

 4. Ja hösten är nog på G fast det inte känns riktigt så just nu när solen skiner från en klarblå himmel och det är över 20 grader varmt! Men den lilla taljoxen vet nog bättre! Bra att ni kissar låter den vara så att den kan få sitta där på dörren och spana efter godbitar!
  Ha det så jätte bra bland krukor o buskar och kryp inte för långt in i säcken! 🙂
  Tassekramar fr Felix & Felicia

 5. Hej Inger, Lhyr och Sputnik! Självklart lovar jag att berätta hur det går för kattflickan, som förstås behöver tid på sig då hon måste ha varit ensam ute väldigt länge! Vi håller alla tassar och tummar för henne i hennes nya familj!
  Tassekram Triton

 6. Ja hösten är nog snart här Triton, vi kissar sover inte längre på balkongen på nätterna längre. Stensture kryper ner bredvid matte på huvudkudden, tänk han som var så elak när han kom till oss. Jag Fialotta sover på soffan, där jag kan bre ut mig ordentligt. Är alltid lika roligt att läsa om era bravader varje vecka. Ni får ha det så gott i solen.
  Tassekramar från Fialotta, Stensture och matte Gudrun

 7. Hej Felix och Felicia! Ja vi litar nog mer på talgoxen än på vädertanterna och väderfarbröderna i radio- och tv-apparaterna. Ha det så jättebra själva tills vi hörs igen!
  Tassekram Triton

 8. Hej Fialotta, Stensture och matte Gudrun! Tiderna förändras och vi med dem. Så heter det ju och verkar stämma precis in på dig Stensture. Skönt att det ordnat sig så fint, och att du funnit din plats på mattes huvudkudde. Då kan hon sova tryggt och du Fialotta vakta resten av hemmet. Må så gott alla tre!
  Tassekram Triton

 9. Hej Triton!
  Ja vi måste väl ta till oss – det, att hösten ändå är på gång. Men på något sätt
  är jag sån att jag vill ändå skjuta hösten lite längre fram ändå. Jag har nog inte haft en sådan fantastisk sommar som en del har haft. Har nog varit på fel plats. Men nu hoppas jag att september kan bli nog så fin. Jag ger aldrig upp hoppet. Det blir säkert bra med det. Fåglar, igelkottar, katter alla behövs.
  Vad glad jag är att den lilla hitteflickkatten (låångt ord) har kommit hem till sig.
  På något sätt faller bitar på plats, bara man väntar.
  Många,många tassekramar och pussar
  till er alla tre.
  Från Emma Katt och Veronika

 10. Hej Emma katt och matte Veronika! Det är nog bara att inse att hösten smyger sig på vare sig vi vill det eller inte. Och visst kan september vara en riktigt fin månad. Låt oss hoppas på det, så det blir vinter snart.
  Tassekram Triton

 11. Jag blir så glad. då jag hör (matte talade om det. Jag kan inte läsa) att katten fått ett hem. Hoppas att hon får ett lika bra hem som jag fick. Jag har en matte som älskar mig och en husse också. Det säger de stup i ett och gosar med mig.
  Våran kotte kommer fortfarande och äter mat på kvällen eller natten. Maten är i allafall borta på morgonen.
  Hälsningar från Majsan och matte.

 12. Hej Majsan och matte Anna Greta! Jag vågar lova att hon fått ett lika bra hem som du Majsan fick när du blev omhändertagen, och hon har faktiskt också fått namnet Majsan. I sitt nya hem har hon husse, matte, ”lillhusse” och hundkompis, och det verkar gå jättebra efter bara några dagar. Jag lovar att berätta mer i blogggen, Lyckliga ni som har igelkotten kvar. Det är så tomt här hemma sedan han som bodde här flyttat.
  Tassekram Triton

 13. Nämen jag har glömt att skriva hos dig, attans men matten var ute här och läste men då trynade jag så det blev inge skriva av. Jaha, det är en föraning om att hösten är på väg nere hos dig med, ja här om dagen så var det hela 2 minusar när jag var ute på första rundan. Jag kan inte påstå att jag längtar efter eländet direkt, nä jag är nog en sommarhund, för då stormtrivs jag.

  Du får se upp så inte lillebror Febus hamnar i skräppåsen, för det vore riktigt illa, bäst att du kollar säcken noga så inte något har hamnat där som inte ska vara där innan hussen släpar iväg bråten, hihi.

  Den här veckan har flögi sin kos, du må tro att jag vart iväg på en riktig resa, jag fick följa med ner till huvusta’n, jistanes så mycke bilar, ujuj. Vi skulle över till andra sidan, bortanför Gustavsberg och det tog två timmar att ta sig genom stan, så mycke trafik var det, trots att vi åkte i de där jädrans tunnlarna. Matten muttra över att människorna där nere åkte en och en i sina stora suvar, å du må tro att hon kan muttra, hihi.

  Du och dina brorsor får ha det så musigt där nere i residenssta’n och se nu till att inte tappa bort er.

  Russelpussar.

 14. Hej Felix! Har förstås saknat dig, och anade nästan att du ”trynat” eller varit ute på långresa. När det så kryper fram att du varit ända till stora kungliga huvudstaden, förstår jag att det inte duger åt dig att hälsa på mig här i lilla residensstaden. Det där med hösten har du tydligen fått mer än en föraning om som haft kallgrader. Vi har klarat oss med nöd och näppe och hoppas innerligt att vi klarar oss ett tag till. Ha det nu så bra tills vi hörs och förhoppningsvis ses framöver.
  Tassekram Triton

 15. Fast där har du feler, för både jag och matten åker hellre till Falun än vi åker till huvustan, för ack vad det luktade illa. Matten hostade ett helt dygn efter sen vi varit där, usch iamig vad det stank och vilka köer sen, ujuj. Tunnelbanans gröna linje och pendeln gick inte så det var bilar överallt och då förstår ni att det köer överallt. Så matten och jag åker mycket hellre till vår residensstad, bara så du vet.

  Russelpussar.

 16. Hej igen Felix! Så glader jag bliver, att jag hade feler, som du skriver. Då kan jag fortsätta hoppas på att du och matten kommer och hälsar på hos mig i residensstaden framöver
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *