Firandet drog ut på tiden

Snälla vänner förlåt mig att jag är sen! Firandet drog ut på tiden, så när vi äntligen tog kväller hade klockan redan passerat tolvslaget och söndagen övergått i måndag.

Då slocknade jag framför arbetsmaskinen och är väl inte den enda som  är lite tagen efter tre dygn på helspänn. Med krans om halsen, nattlig vaka, två bröder att ta hand om och allt annat som hör midsommaren till!

Men främsta orsaken är förstås att husse och matte var till Malung på midsommarafton och Rättvik på midsommardagen. Då blev nätterna våra när de väl kom hem, och till sist firade vi dygnet runt.

Och det är väl så det ska vara den här ljusaste tiden på året, när natt och dag smyger in i varandra så man blir alldeles yr i huvudet. Slumrar man till är det ljust när man vaknar hur mycket eller lite klockan än är.

Det här med blomsterkransar om halsen på oss bröder kan tyckas lite pjåkigt. Men här hemma är det tradition och matte tycker det är så jätteroligt att det smittar av sig på oss.

Mellan våra uppträdanden och all fotografering duschar matte kransarna med vatten, lindar in dem i prasselpapper lägger in dem i kylskåpet. På det sättet håller de sig fina hela helgen, och vi kan fira blomsterprydda i dagarna tre.

Första året tyckte väl jag att blomsterkransar inte är något för en stor karl som jag, Men ju större och förståndigare jag blivit desto festligare har jag börjat tycka att det är.

Samma sak med broder Artemis, som verkligen gillar att svansa omkring med blomsterkrans runt halsen. Han som är så blyg annars växer när han får kransen om halsen och blir som förbytt.

För lillebror Febus var det första gången med krans, då det var hans första midsommaren hos oss. Det gick förstås som en dans för den lille charmören, som hann ”flyga” både högt och lågt och säkert redan längtar till nästa midsommar.

Längtar till i kväll gör säkert också broder Artemis, nu när han vet vad som väntar frampå nattkröken. Han flippade nämligen fullständigt ur av lycka, efter att jag smugit in i natt för att orka upp och skriva i morse.

Ensam ute, med bara ”Kotte” som fridsamt sällskap, upptäckte han att de efterlängtade små vita nattfjärilarna plötsligt kommit och flög lågt mellan blomurnorna i trädgården.

Då gick det bara inte att få in honom, och för första gången tvingades vi gå och lägga oss hela familjen utan broder Artemis. Så fort matte kom ut och försökte locka på honom fick han tokfnatt, och försvann i de yviga buskarna som var dyblöta efter regnet.

Han  var helt okontaktbar, och inte ville vi heller ränna runt på gården heller med risk för att skrämma ”Kotte”. Så för matte var det bara att bida tiden med en bok i sängen, tills han ett par timmar senare kom dundrande in fönstervägen helt slut.

Jag hade slocknat långt innan dess och tänker ansluta mig till honom i uthuset så fort jag skrivit klart. För i natt har matte lovat att vi alla tre ska få vara ute och dansa med de vita fjärilarna hur länge vi vill.

Återstår att se om hon håller sitt löfte!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

9 svar på ”Firandet drog ut på tiden”

 1. Hejsan Triton! Åhh så midsommarfina ni är med era vackra blomkransar! Visst är de ljusa sommarnätterna spännande med alla flygfän att jaga, eran matte och husse verkar inte få mycket sömn så här års men de kanske kan sova i skift. Kotte verkar också trivas bland blommorna. Ha nu en fortsatt skön sommar och hälsa dina bröder, matte och husse så gott!
  Kram från Inger, Llyr och Sputnik

 2. Glad miss-sommar från Mora!
  Våran ”mamma” (dvs matte) tog med oss till ett ställe som heter Tallhed. Jag (Jemina) har varit där förut. Men min ”lillasyster” Trigun och min ”storebror” Hellraiser är inte lika vana som jag är. ”Mamma”, ”mormor” och ”morfar” skulle dit och jobba på något som heter dragrace. Det låter jättehögt! Så vi fick vara inne i ”mormors” och ”morfars” husvagn med hundarna Abbe och Max. Det var skönt att få vara där inne. Men på lördag åkte vi och ”mamma” hem, hon tyckte att vi inte skulle vara där uppe nå mer pga att det låter för mycket för oss.

  Många tassiga kramar från Jemina, Trigun, Hellraiser & ”mamma” Anna.

 3. Hej Inger, Llyr och Sputnik! Tack för komplimangen och tipset om att låta husse och matte sova i skift. Då kan vi ju få vara ute dygnet runt!!! En skön och solig fortsättning på sommaren önskar vi er alla, och hoppas eran matte och vi ses sista söndagen i juli!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 4. Hej hela familjen i Mora! Låter spännande det där med dragrace, som ni fått uppleva i ”mormors” och ”morfars” husvagn. En riktigt skön och solig sommar önskar vi er alla, och hoppas eran matte kan komma förbi i sommar då hon fick förhinder i fjol.
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 5. Hej Triton, åh vad ni är fina i era midsommarkransar. Jag, Sirre, och min kompis Mysan, vi har flyttat med min Matte Yvonne till Värmland, långt ute i skogen. Där får jag vara ute på nätterna också, det är så jobbigt så att jag sover mest hela dagarna. Det är så spännande, jag har börjat jaga allt som kryper och flyger. Jag visste inte att det var så skoj för innan jag flyttade så var jag en innekatt och det säger Matte att jag ska bli till vintern igen. Jag gruvar mej lite men Matte säger att det ska gå så bra så jag hoppas det. Tur att vi kan läsa om dej här i Värmland, Matte har också en sådan där arbetsmaskin som din Matte har. Tusen tasseklappar till er från Sirre Mysan och Yvonne.

 6. Jag var också ute väldans länge på den där missommaraftonen, fast den är nog mera för såna som dig och dina bröder, för det hörs ju på namnet, hihi. Själv fick jag kokt äggula av matten och hussen, så jag åt nog en tre stycken mumsigt värre och sen bjussa matten på kokt färspotatis med gräddfil på och det var lika mumsig det med. Till fikat fick jag smaka jordgubbstårta med tvåbeningarna, så när det änteligen blev kväller ja då var jag helt sluter.

  Det där med att jaga fjärilar, tycker jag också är jätteskojsigt, matten säger att det beror nog på att det är lite katt i dig, ja hon kanske inte har så fel för när hussen kommer hem med färsk fisk från sitt fiske, ja då blir jag som knasig. För fisk är bland det bästa jag vet, det är ju så gottigt, hihi.

  Nu får ni ha en skön sommar, med fjärilsjakt och blomsterkransar, för både jag och matten tycker att ni är jättefina i era kransar.

  Russelpussar.

 7. Hej Felix! Det är nog som jag innerst inne anat hela tiden, att det är lite katt i dig och lite hund i mig. Du leker med fjärilar och jag springer inte bort även om jag är lös utanför grinden. Äggulor gillar vi med men vill ha dem uppvispade råa. Gräddfil är inte så illa det heller, och fisk smäller förstås högst även för oss. Ha det nu så gott till vi hörs och kanske ses!
  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 8. Hej Sirre, Mysan och matte Yvonne! Å så härligt det låter att bo och jaga flygfän ute i skogen i Värmland. Förstår att ni är trötta och sover mest om dagarna, när ni lever ett så härligt spännande sommarliv. Kan trösta dig Sirre med att det kommer säkert att gå bra att komma hem och bli innekatt igen till vintern. För då är det mörkt och kallt nästan jämt, och inte en enda fjäril att jaga. Så njut nu av sommaren, alla tre, så länge den varar!
  Tassekram Triton

 9. Vilka härliga midsommarbilder på er tre. Syns att er matte lagt ner mycket jobb för att göra er fina. Hoppas vi ses i sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *