Den blå/vita sommarfavoriten

Lätt som en fjäder och platt som en pannkaka. Härlig att ligga och sola på och perfekt att gömma sig för pippis eller busa under.

Vår egen sommarfavorit ute på gräsmattan i alla väder! Den fungerar till och med som regnskydd under plötsliga skurar och torkar på nolltid hängande i solen.

Det handlar om filten och inte vilken filt som helst. Nej, den här kallas för picknick-filt, vad det nu betyder för någonting.

Det spelar nu mindre roll , men det är en filt som nästan inte väger någonting och är prassligt svart på undersidan. Så även om gräset är blött så håller den sig torr att ligga på.

Men roligast är förstås att busa under filten när solen skiner och det är torrt och fint. Då är den så lätt att den nästan lyfter, och gör oss så upphiade att vi hoppar på varandra.

Det ser bara för härligt ut när någon av oss är under och filten börjar röra på sig. Då måste man bara hoppa på ”bytet” fast man vet att det är någon av oss bröder.

Men filten är inte bara världens busfilt utan också hur mysig som helst att bara ligga och filosofera på i solen. Blir det för varmt är det bara att krypa under och svalka sig eller försvinna in i buskarna förstås.

Vi brukar nöta ut en sådan här fjäderlätt filt och få en ny varje sommar. Just nu har vi en blå-vit, som till och med ”Kotte” har testat. Han knatade rakt över den en dag, och nosade nyfiket innan han fortsatte ut på gräsmattan.

Han är för härlig den lilla nattsuddaren,  som efter kvällsmaten gör sig redo och smyger ut genom hålet i staketet. Ut på äventyr medan vi här hemma bara kan hoppas att han är försiktig och rädd om sig.

Riktigt lugna och glada blir vi inte förrän han kommer hemsmygande på morgonkröken. Då äter han gott innan han kryper till kojs, och sover bort det mesta av dagen, för att orka med nästa natt.

Och det är ju lite så vi gör också, även om vi inte sover lika mycket som ”Kotte”. Men visst är det nätterna som egentligen också är vår bästa tid!

Fast vi måste ju rätta oss lite efter husse och matte,  då det är tillsammans med dem vi får vara med om en massa spännande saker. ”Kotte” är ensam och rår sig själv, även om jag tror att han trivs med oss och känner att vi tycker om honom.

Men nu åter till picknick-filten, som jag vill tipsa om som sommarnöje ute på gräsmattan. Den är så lätt att den nästan blir en flygande matta när det blåser. Och då är det jätteroligt att försöka komma upp på och få stopp på den!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

18 svar på ”Den blå/vita sommarfavoriten”

 1. Hej Lars Owe! Tack själv för dina alltid lika rara ord. En riktigt skön och solig sommar önskar vi alla här hemma dig!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 2. Vilka fina bilder på er och kotten, filten ser mysig ut, ha en riktig skön sommar hela familjen.
  Tassekramar Fialotta, Stenature och matte Gudrun.

 3. Nån sån där filt har vare sig matten eller jag sett, så nu undrar vi vart man köper en, för det vore inte så dumt när vi är ute på nåt äventyr, hihi. Ni är så söta när ni ligger på filten och jag kan se framför mig hur ni försöker fånga filtuslingen när den försöker flyga iväg, hihi.

  Kotten är ju jättesöter, det tycker både jag och matten, här har vi bara tre st Kurrar men det är inte fy skam det heller. I morse kom en av dem farandes till minstingen i hundra blås på altanräcket, de väcker oss på mornarna när de springer över hustaket eller på timmerväggen, hihi.

  Hoppsar att ni har finigt väder i Falun, här är det i alla fall uppehåll men det klarblåa som var i morse har bytts mot en massa molntussar men solen lyser än i alla fall. Fast det blåser snålt och är inte så skönt som man kan tro när man sitter inne och tittar ut, hihi.

  Russelpussar!

 4. Härliga bilder och filten ser jätte mjuk ut! Undra på att ni tycker om den!
  Men på bild nr3 ser det liiiiite obekvämt ut hoppas Febus kommer loss
  och får luft igen!
  Tassekramar från Felix och Felicia

 5. Hej Fialotta och Stensture! Filten är faktiskt lika mysig som den ser ut. Till midsommar lär värmen ska komma, så en riktigt fin helg och fortsatt skön sommar önskar vi alla här hemma er och eran matte.
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 6. Hej Felix! En sån här filt ska ni absolut ha. Du skulle säkert kunna ha jätteroligt med den, och så är den perfekt när ni drar ut på äventyr. Den heter alltså picknick-filt, och finns i de flesta varuhus med lite fritidsgrejer. Den säljs hopvikt i en liten genomskinlig behändig plastväska och kostar inte så värst många kronor. Tror säkert din matte hittar en en filt åt dig, och önskar er alla en varm och solig midsommar!
  Tassekram Triton

 7. Hej Felix och Felicia! Ni kan vara helt lugna. De där småbröderna mina är så gruvligt överens och leksugna, att det ser värre ut än vad det är. Ni skulle bara se när lillebror Febus jagar broder Artemis runt, runt, runt… Jag drar en suck av lättnad att jag slipper vara med. En riktigt trevlig midsommar önskar vi alla här hemma er och eran matte!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 8. Hej på er allesammans!
  Gissa om jag blev glad när jag fick en ny leksak! Den är perfekt att leka med när det är tråkigt väder ute och man inte har något att göra. Dessutom tycker matte att det är bra att jag aktiverar mig lite(hon pratar om att jag har för mycket hull på kroppen), vad hon nu kan mena med det?!?
  Ha nu en riktigt trevlig midsommar!
  Kramar från Linus,Eva o Stefan

 9. Hej Linus! Så glad jag blir att du blev glad åt leksaken. Det där med hullet får jag också höra till och från, men det är bara att ta det med ro och inte förstå någonting. En riktigt trevlig midsommar önskar alla vi här hemma dig och hela din familj.
  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 10. Hej Triton!
  Vad ni är gulliga som delar med er av den goa filten till kotte. Förstår att han vill vara hos er och bli ompysslad. Som jag har sagt förut så är jag sååå avundsjuk på er som får ha en kotte. Jag vet att man inte ska vara avundsjuk, men jag kan inte hjälpa det. Jag tycker att dom är så gulliga.
  Nu ska ni ha det så skönt i midsommar allihop!
  Kram på er!

 11. Hej Gudrun! Önskar att du också hade en liten ”Kotte”, för han är så himla ”mjuk” och go att ha som sällskap i trädgården. I natt var broder Artemis och jag ute och gjorde gården tillsammans med honom, och nu sussar han som bäst i sin sovkupé. Jag är lite ”avis” på honom för den, så när han drar ut på äventyr klämmer jag in mig i den mjuka halmen där fast jag egentligen inte får för matte. En riktigt skön och solig midsommar önskar vi alla här hemma dig och de dina.
  Tassekram Triton

 12. Hej Wikki och Nova! Tack för hälsningen och en fortsatt riktigt skön sommar önskar vi er!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 13. Denna sida har jag ”miss”att! helt. Hur gick det till kan jag undra? Jag som letat efter nya rapporter så länge. Dessutom var jag hemma i miss-somras. Ja,ja men NU har jag hittat de så otroligt fina bilderna med text. Ni har en verkligt duktig matte med både bild och text. Jag njuter så otroligt av dem. Det är också bra att kunna gå in? i datorn när man själv vill.
  Idag är det än så länge ganska vackert väder. Emma är ute och spanar. Ha det bra på filten och i gräset!
  Tassekram Veronika

 14. Hej! Nu är det Emma Katt som försöker att tassa fram på datorn. Såg just att
  matte skrollat fram ännu fler fina bilder på er pojkar! Varken matte eller jag har sett dem tidigare. Vilken Miss! Hon är inte särskilt datorvan min matte.
  Ibland sitter hon i flera timmar och knappar åt alla håll för att förstå vad hon gjort. Hon har verkligen stora problem min matte. Tror jag ska skicka henne på kurs! Nu får ni i alla fall ha det så bra och mysigt det bara går. Med pick-nick
  filt, penseér och kottar. Tassekram från Emma Katt

 15. Hej Veronika! Glad att du tycker om min blogg, och jag kan berätta att det är fler än du som tycker det är svårt att hitta Veckans Triton ibland. Jag skriver ju bara en gång i veckan, och mestadels då på söndag. Därför är det lättare att hitta min blogg i början på veckan, men den finns alltid och går bra att söka efter den bland tidningens alla bloggar.
  Hoppas du fortsätter följa mig och mina bröder på livets stråt, och en fortsatt riktigt skön sommar önskar vi dig.
  Tassekram Triton

 16. Hej Emma Katt! Roligt att du själv hör av dig. Jag har just läst din matte Veronikas hälsning och försökt förklara för henne hur hon ska söka, för att ni inte ska missa något då jag skriver varje söndag. En fortsatt skön sommar ute på span i gröngräset önskar vi dig!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *