Min bästa tid är nu

 

Min bästa tid är nu och någon månad framöver! Mest för att det blir ljusare för var dag som går, och det blir morgon nästan innan jag hunnit somna.

3.52 visade väckarklockan på i morse när matte äntligen tröttnade på mitt tjat och släppte ut mig på gården. Bröderna sussade fortfarande sött, men jag hade sett att det rörde sig utanför staketet.

Då måste jag bara ut och hålla koll, så att läget skulle vara under kontroll när resten av familjen vaknade. Ibland hänger broder Artemis med ut, men i morse var jag solokvist på hela Elsborg.

Åtminstone kändes det så då den främmande varelsen utanför staketet försvann i samma ögonblick som matte öppnade dörren. Så medan solen sakta men säkert gick upp, fick jag nöja mig med de närboende fiskmåsarnas envisa sällskap och gälla skri.

Vi känner varandra sedan flera år, då måsarna häckar i närheten. Det gör de för att matte en gång var med och matade upp de små nedfallna liven på en parkering i närheten.

Efter det visar hela familjen sin tacksamhet genom att häcka i närheten och tigga mat av matte om det blir för besvärligt. Och naturligtvis be om hjälp om ungarna dimper ner på fel ställe från de högt belägna skorstenarna.

Kanske inte så där väldigt lämpligt med tanke på var vi bor. Men måsarna  glömmer aldrig matte och kommer varje vår  och sätter sig på uthustaket och hälsar högljutt för att tala om att ”nu är vi här”.

Nog om det, men för mig är de här tidiga gryningsstunderna ute på gården rena hälsokuren för både kropp och själ. Och hälsokurer har vi här hemma sannerligen behövt på slutet, då lillebror Febus varit nära att knäcka oss.

Peppar, peppar, men nu  verkar det äntligen som om han håller på att coola ner och bli sig själv igen. Och tur är väl det, för på slutet tror jag att han varit väldigt billig!!! Till och med billigare än broder Artemis och jag någonsin varit.

Det säger en hel del då Lill-Febbe är världens mest älskade lillebror och allas vår lilla kelgris. Men nu är han tack och lov på väg upp i pris igen, och fortsätter han på den inslagna vägen lär han knappast kunna köpas för pengar.

Efter förra helgens jubileums-utsvävning har vi annars mest tagit det lugnt och varit hemma och myst ute på gården. Det har fått mig att börja tänka och komma på att det bara är ett par månader kvar.

Ett par månader till sista söndagen i juli, då jag ser fram emot att än en gång få bjuda in till min lilla Öppna Trädgård på min alldeles egen Triton-dag! Och jag kan avslöja att blommorna börjar redan nu börjar slå ut och förvandla trädgården till en lustgård.

Jag ser  förstås fram emot att få träffa er och börjar redan nu hålla tassarna för att vädergudarna lovar samma strålande sol som tidigare år. Återkommer förstås till min lilla Öppna Trädgård längre fram, men kunde inte hålla mig längre utan måste bara få nämna den.

Med det tackar jag för mig få den här gången och önskar er alla allt gott!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

6 svar på ”Min bästa tid är nu”

 1. Stackars er matte som väcks upp mitt i natten kl. 03.52! Vår matte brukar inte vara så glad att bli väckt vid den tidpunkten. . . . . . . .!!!
  Kul att ni tänker ha ”Öppen-trädgård” i sommar igen det! Bilderna från tidigare öppnahus har varit kul att titta på! Kanske vår matte kommer denna sommar!
  Kramisar från Felix & Felicia

 2. Hej Felix och Felicia! Inte är det synd om matte nu längre när hon har semester för jämnan. Annat var det förut när hon skulle jobba varje dag. Hälsa er matte jättevälkommen till min lilla Öppna Trädgård i sommar. Vi ser alla fram emot att träffa henne!

  Tassekram Triton

 3. Åh, så vackert det blommar hos er, säger matten och jag kan bara instämma, här har vi inte satt några blommor ännu för matten vet av erfarenhet att det inte är så stor idé, för det fryser bara bort. Fast det doftar gott ändå, av skog och nyutslagna löv, det är verkligen vajert den här årstiden men jag saknar alla blomster som jag såg när vi var till Blekinge.

  Nog om blomster, matten härma göken i lördags kväll, vilket var jätteskojsigt, för den rackarn blev alldeles fnattig och hoade sig heser, hihi. Några fiskmåsar brukar fara förbi och skräna på oss när vi är ute, jag tror att de tigger mat av matten, hon brukar kasta ut lite överbliven kokt potatis och det gillas av våra gårdsskator. Matten fick lära sig en gång att om man matar gårdsskatorna så slipper man så många, för de håller undan andra skator. Sen har vi alla småpippisar som spelar så fint för oss varje dag, så fort som solen sticker fram då blir det sjunga av, hihi.

  Ni får ha det så braigt, du och dina bröder samt era tvåbeningar, där nere i blomstrens härliga tid, se nu till att busbrorsan håller sig kvar på gården.

  Russelpussar.

 4. Vilka fina bilder på er kattgrabbar..Triton,vill berätta för dej att min matte har skrivit in i kalendern att du har Öppet hus i trädgården sista söndagen i juli.Hon var ju hos er förra året och det var såå trevligt!
  Tassekram Maya

 5. Hej Felix! Blommorna kommer snart till dig med. Men matten din gör helt rätt som väntar. Husse och matte här hemma är från Malung så de vet att det är senare där uppe. Göken har jag hört i skogen, och det måste ha varit jättehäftigt när matten pratade med den. Hade gärna velat höra hur det lät när fågeln blev fnattig!!! Det härmed fåglar är spännande, så ha det nu så gott med dem du har och hälsa också matten så gott.

  Tassekram Triton

 6. Hej Maya! Härligt att höra att din matte skrivit in min lilla Öppna Trädgård i kalendern redan nu. Det gör mig jätteglad, och jag ser fram emot att träffa henne igen. Må så gott och hälsa matte!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *