I dag är jag billig…

Lillpippis sjunger, det det droppar från taket och Vasaloppet är kört. Jag körde mitt redan i natt, då jag avverkade varv på varv runt gården på jakt efter allt som rörde sig och flög in från utanför staketet.

Så i dag är jag billig, om någon händelsevis skulle vilja köpa mig! För redan kvart i tre i natt började jag spela mig ut genom att dunka huvudet i rullgardinen, dra med framtassarna mot fönsterrutan och sjunga mitt intensivaste kvirr-kvirr!

En halvtimme tvingades jag hålla på, ackompanjerad av husses och mattes trötta grymtningar, innan jag gick segrande ur striden. Då orkade de inte lyssna på mig längre, utan matte gav med sig, och tur var väl det.

 

För jag var så på tårna av blåsten att jag nästan flög ut, och väl ute var det så mycket annat som i skydd av mörkret flög i luften. För visst var det en rejäl blåsning vi åkte på den här helgnatten när vinter blev vår.

Så med matte och småbröderna som publik i köksfönstret körde jag mitt alldeles eget Vasalopp som rundlopp på gården. Körde så stenhårt att jag kände mig alldeles urblåst när jag väl gick i mål och släpptes in.

I lagom tid för ett några timmars sömn innan det var dags att inta pallplatsen med  broder Artemis i  på farstukvisten.  Där låg vi sen lång stund och bara njöt av att känna de efterlängtade solstrålarna  leta sig fram och värma nosen.

 

Där låg vi allt medan det riktiga Vasaloppet startade och lillebror Febus klättrade så högt upp i piprankan att det gick på tok. Han hamnade på fel sida staketet och måste kastas tillbaka in till oss.

Och inte nog med det. En stund senare busade han upp mig på farstukvisttaket, för bara några minuter senare tassa utanför snökanten och dratta rakt ner backen framför köksfönstret.

Lyckligtvis kom han ner på alla fyra fast det såg tveksamt ut ett tag i luften. För han störtade blixtsnabbt ner med huvudet först efter att han tassat genom snön som glidit utanför takkanten.

 

Till traditionen här hemma hör också att husse tar ut solstolarna och hela familjen firar våren med årets första fika ute på Vasaloppssöndagen. Nu hade vi visserligen tjuvstartat redan i veckan, men visst höll vi traditionen vid liv även i år.

Vasaloppet är för oss liksom startskottet på sol och vår, och som vanligt infriade vädergudarna löftena den här första söndagen i mars. Hoppas nu våren fortsätter på den inslagna vägen, och en riktigt fin vecka önskar jag er alla tills vi hörs igen.

Hur det går här hemma i natt förtäljer inte historien för det vet jag inte ens själv. Men jag är om sagt billig just nu, då det här var tredje natten på raken som jag vände upp och ner på hela huset.

Tassekram Triton med småbröderna Artemis och Febus

 

 

 

 

18 svar på ”I dag är jag billig…”

 1. Triton min Triton! Håller du på att driva husse och matte till vansinne? Det måste vara vårkänslorna som gör sig påminda. Vilken tur att det gick bra för lillebror Febus med hans akrobatkonster. Tänk om det inte funnits snö där nere. I erat gäng framstår lillebror Artemis som en liten ängel. Ha en bra vecka nu och sköt om er.
  Tassekramar från Lotta och mina tre busfrön.

 2. Go kväll Lotta! Du har så rätt så rätt! Broder Artemis är en liten ängel, och det är därför vi ”slåss” om honom både lillebror Febus och jag. Och som du sett är jag billig i dag, men du har förstås fullt upp med dina egna busfrön.
  Tasssekram Triton

 3. Jag känner igen det där… mina fyrbenta damer är ibland VÄLDIGT billiga också! 😀

  Apropå vårkänslor så sitter jag nu vid datorn och tittar på rådjuren som (tyvärr) tycker om att äta upp mina äppelträd. Det är en hel flock som går här så jag misstänker att jag senare i vår kommer att få se några kid!

 4. Hej Helena! Intressant att höra att även charmiga damer kan vara billiga ibland! I dag har jag tack och lov gått upp lite i pris efter att ha lagt mig tidigt och sovit hela natten! Lyckliga du som har så stora djur att sitta och titta på. Jag får nöja mig med att se dem på favoritkanalen animal planet.
  Tassekram Triton

 5. Hej Triton,jag Fialotta har aldrig varit billig för matte. Stensture har varit gratis ibland, det var i början när han kom till oss. Nu är han världens nåja gulliga katt, ligger i mattes knä så fort hon sätter sig. Nu i solen ligger han på inglasade balkongen och har slutat tigga om att gå ut. Matte får tom borsta pälsen, det gick inte förut.
  Tassklappar från Fialotta, Stensture och matte.

 6. Min katt Lakrits hade också solstolspremiär igår och den var så klart väldigt efterlängtad. Så snart det blir mer tögrader ska jag fortsätta skotta bort snön på altanen så att även vi människor får plats i solen! 🙂

 7. Rådjuren har alltid tyckt om att gå över gården… en gång när hon var ungkatt så smög faktiskt Missia på dem! Fast jag tror nog det var ett lite för stort byte för en kisse 😀

 8. Hej Lillemor! Visst är det härligt, och en riktigt solig vår önskar jag och bröderna Artemis och Febus dig och din Lakrits!
  Tassekram Triton

 9. Hej Stensture, Fialotta och matte Gudrun! Visst är det behändigt att när man erkänner hur illa man ligger till så kommer det fram att man inte är ensam om att åka upp och ner i pris. Helt gratis har jag inte varit än, men väldigt billig!!! Skönt att höra att du Stensture charmat upp dig i pris och blivit en riktig dyring precis som Fialotta.
  Tassekram Triton

 10. Då kanske vi ska byta plats du och jag, för jag är oxå billig efter att ha gjort en rymmarsväng, jistanes så arga de blev när jag inte kom när de ropade, så jag är nog oxå billig. Fast inte tror jag på fullaste allvar att din härliga matte skulle sälja dig och inte min heller för den delen, för även om de blir arga så inte sjutton vill de sälja oss som är så gullegosiga, hihi.

  Vicken tur att din lillebror inte gjorde illa sig, när han ramlade ner, för ett par veckor sen så ramlade jag ner när jag försökte mig på balanskonster men det var bara från köksbordet det och inte från ett tak. Så Febus får vara glad att han är hel i kroppen och knoppen, hihi.

  Söndagen tillbringade jag med att bara göra bus, mattens krukväxter som står på golvet råkade ut för min iver att tukta dem, hihi. Sen tuktade jag matten med att framtandsnypa henne, hihi. Inte ska de tro att de får sitta stilla och titta på Vasan med mig i närheten, nä det ska busas och det med besked, hihi.

  Russelpussisar i mängd.

 11. Hej igen Helena! Synd att jag inte var där, för jag tror nog att jag vågat busa lite med dem. Jag vet förresten en katt längre söderut i Dalarna, som jagar rådjuren när de springer över gården.
  Tassekram Triton

 12. Hej Felix! Bra idé det där om att du och jag skulle byta plats. Då skulle det nog bli annat ljud i skällan, mattarna längta ihjäl sig och till och med köpa tillbaka oss för dyra pengar. För om matte snart får långsemester spelar det ju ingen roll om vi är uppe och skrotar på nätterna. Och du se bara till att inte stoppa i dig något olämpligt, när du botaniserar med mattens krukväxter.
  Tassekram Triton

 13. Hej Triton!
  Kan trösta dig med att du är inte ensam om att vara billig. Trigun var det härom dagen. Hon har väckt mig på roliga tider. Eller så inte, så man kan lugnt säga att hon har varit billig på morgonen vissa dagar. Men sen så har väl jag varit billig i hennes ögon. Jag tog med henne ut på Mora så vi såg målgången på Vasaloppet. Vi bor mitt i smeten kan man lugnt säga.

  Men nu är vi två i Hofors och ska kolla vad som ska med upp till Mora. För denna gång blir alla tre katter med mig upp till Mora. Det ska bli så skönt att få hem alla tre. =)

  Ha det så bra i solen!

  Många tassiga kramar Anna, Jemina, Trigun & Hellraiser.

 14. Hej Anna! Skönt att jag inte är ensam om att åka upp och ner i pris. En solig vår och allt gott önskar jag er, när ni nu flyttar upp till Mora allesammans!
  Tassekram Triton

 15. Hej Triton! Jag var också billig ett tag för läääänge sedan! Så billig att matte t o m ville lägga ut mig på Blocket! Det duuuu det var billigt det!! Men sedan skärpte jag till mig, i absolut sista minuten sa matte, och gick upp i pris så mycket att matte behöll mig och det var väl tur det för nu är jag hur snäll som helt och väldigt, väldigt, väldigt dyr säger matte!

  Tassekramar fr Felix i Bromma

 16. Hej Felix! Vad du så illa ute, att du till och med var på väg ut på Blocket, då förstår jag att du var nästan gratis. Vilken tur att du skärpte dig, så det gick vägen, och du fick vara kvar. Synd nog har jag haft återfall i natt, så den som lever får väl se hur det går!
  Tassekram Triton

 17. Hej Triton!
  Jag tror inte alls att varken matte eller husse skulle sälja dej, inte ens för massor av pengar. Men det är nog bäst att matte tänker sej för innan hon hotar med det, för tänk om det skulle ringa eller komma en massa missekunder och vilja köpa dej billigt. Då tror jag att matte skulle skynda sej att stoppa in dej i en garderob och säja att du hade rymt. Så jag tror att du sitter säker där hemma.
  Ha det så gott i solskenet!

 18. Hej Gudrun! Hoppas innerligt att du har rätt. För i natt fick jag återfall och startade min enmansorkester fem minuter i tre. I pauserna hoppar jag sedan upp till matte i sängen och tassar till henne lite, samtidigt som jag låter kvirr-kvirr. Så till slut fick hon nog och släppte ut mig. Men hon vågar inte lämna mig utan uppsikt den tiden på dygnet, då det bor berguvar i gruvan. Jättefågeln med tofsar på öronen varit nära att ta en av mattes tidigare katter här inne på gården förut. Och det glömmer hon aldrig!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *