Med hårbollen kom ”utomjordingarna”

Krisen är över och vi är på benen igen alla tre. Fast det satt hårt åt för min egen del, då magen vände ut och in på sig åt andra hållet och jag var risig ända fram till för några dagar sedan.

Tydligen hade en hårboll fastnat när jag ätit dåligt under skitveckan, och i stället för att bli bra som småbröderna, blev jag ännu sämre. Faktiskt så dålig att matte måste koka vätskeersättning till mig, så att jag inte skulle torka ut då maten kom upp.

Det fungerar bättre än bara vatten när magen är i olag, och smakar faktiskt lite bättre också. Därför  vill matte och jag dela med oss av receptet, som är lätt att lära sig utantill.

Mät upp en halv liter vatten i en kastrull. Koka upp det tillsammans med en halv matsked strösocker och en halv tesked salt. Låt svalna och tillsätt ett halvt kryddmått bikarbonat.

 

Medan jag låg inne och vilade höll småbröderna koll på gården, men ingen var  ut på någon promenad. Jag såg genom fönstret att de höll utkik på någonting, och undrade vad det var, utan att få något svar.

Nej, jag fick snällt finna mig i att vara inne och få vätskeersättning duttad ur en plastspruta in i munnen från sidan. Sådana sprutor finns hos veterinären och i affären som säljer medicin. Och några sådana är alltid bra att ha hemma.

Samma sak med de små runda burkarna från veterinären som heter AD. Det är sådan där mjuk pastej, med jättemycket näring, och som går att ge i samma sorts sprutor som vätskeersättningen.

 

Kattmalt i tub är också jättebra att ha hemma och slicka i sig var och varannan dag, den här tiden på året, då vinterpälsen ska bort. Malten hjälper till att hålla magen igång och ser till att pälsen vi ”tvättar” i oss passerar magen utan att ställa till problem.

Troligtvis var det för att jag hoppat över malten, fastat ett helt dygn och bara ätit försiktigt under resten av skitveckan,  som jag i stället fick problem med en hårboll. Men tack vare matte och malten lossnade den på onsdagsnatten, och när jag  började spela på sovrumsfönstret kom hon på benen direkt.

Då hade hon inte sovit mycket de senaste nätterna, utan vaknat vid minsta ljud. Så hon  blev jätteglad när jag ville ut fast klockan var bara tre.Och snart låg min plågoande där i snön! En brun ”gubbe”, med en lång stenhård hårboll inuti, och lyckan var fullständig.

En stund senare tassade vi upp och lade oss, och sov så gott det går att sova både matte och jag. Och på den vägen är det. Morgonen efter var jag pigg som en mört, och är nu fit for fight med ”utomjordingarna”.

 

 

För redan på natten, hade jag känt en misstänkt lukt utanför staketet och anade vad det var småbröderna hållit koll på. Och mycket riktigt när jag kom ut morgonen därpå, var det fullt kattspår alldeles utanför grinden, fast ingen av oss satt en tass där efter senaste snöfallet.

Så fort går det för ”utomjordingarna” att försöka ta allmänningen i besittning när inte jag och bröderna håller koll. Så nu gäller det att vi är på hugget alla tre om vi inte ska bli utmanövrerade från vår egen allmänning.

Mest uppjagad av upptäckten blev förstås lillebror Febus, som aldrig konfronterats med några vårliga ”utomjordingar” förut. Fast han var på väg att bli en, innan han var till veterinären och blev lugn och snäll och go för precis en månad sedan.

 

Så nu är han som oss, beredd att ta sitt ansvar och hjälpa till i kriget mot ”utomjordingarna”. Och medan broder Artemis och jag sköter det på gården sitter lillebror Febus på taket och håller vakt utanför grinden.

Vi måste göra vår plikt, då vi lovat alla granarna att hålla ställningarna på allmänningen och bara släppa in ”kotte” på området. Så nog har vi att göra minsann, när det börjar våras på Elsborg.

Lyckligtvis är vi alla tre nu på gång igen! Men innan jag slutar vill jag, från oss alla till er alla, säga tack för alla rara mejl och uppmuntrande kommentarer vi fått efter förra veckans blogg.

Jag tvekade länge att erkänna hur illa det varit, men mindes att jag lovat att vara ärlig även om det kostade på. Och tack vare er vet jag nu att jag gjorde rätt. För det är när man mår som sämst man behöver sina vänner som bäst.

Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

8 svar på ”Med hårbollen kom ”utomjordingarna””

 1. Hej Triton, vad skönt att läsa att ni har piggat på er. Det var inte roligt att läsa förra veckan hur ni hade det. För att inte tala om matte som fick passa på er och duscha er och greja. Passa på att njuta nu när du vet att dina småbröder håller ställningarna. Snart kommer ni att vara ute på allmänningen igen och visa vart skåpet ska stå.
  Tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och Lotta.

 2. Så gött att ni piggnat till igen och är ert vanliga jag, inte lätt att vara sjuker en hel vecka. De där utomjordingarna har de inga som tar hand om sig, ser till att de får komma till vetronären och bli snälla, jag är lite förvånad för här har vi inga såna, faktiskt inga alls. Här är det bara pippisar och så Kurre i flertal förstås, de kommer farande på väggarna och över taket så det rasslar till rätt rejält, hihi. Så jag har fullt sjå att kolla av området, men som tur är så kommer de inte så tidigt ännu för det är ju mörkt, hihi.

  Du och dina bröder får ha det så braigt när ni nu måste vara igång alla dygnets timmar, ni får upprätta skiftgång, fast jag tror nog att Febus behöver lite hjälp ännu för han är ju så liten.

  Russelpussissar.

 3. Vad skönt att du är frisker igen Triton och dina bröder. Bra att ni håller koll på utomjordingarna, så de vet sin plats. Vet ej om dom finns här, bor nog lite för högt upp. Här spyr vi oxå hårbollar, även fast matte borstar oss varje dag.
  Ta de lungt och sköt om er, Nosspuss från Fialotta och Stensture.

 4. Hej Tusse, Zibell, Leo och Lotta! Nu ser vi fram emot en fin vecka, och har gjort allmänningen i morse alla tre. En fin vecka önskar vi också er!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 5. Hej Felix! Jo då, utomjordningarna här har sådana som de bor hos, men som inte bryr sig om att ta dem till veterinären för at bli lugna, snälla och goa. Matte håller koll och några gånger har det hänt att det kommit någon jättehungrig hemlös. Då har vi kollat med polisen, tagit den till veterinären och hjälpt den hitta ett nytt hem. En fin vecka önskar vi dig, när du nu slipper kylan.
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 6. Hej Fialotta och Stensture! Det finns säkert utomjordingar, där ni bor med. Det känns lång väg där de drar fram, så ni har tur som bor högt uppe. Tur också att eran matte finns, för annars vet ingen hur det skulle ha gått för er ensamma ute i vida världen. Må så gott
  Tassekram Triton. Artemis och Febus

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 7. Åh, äntligen friska! Men, men ta det lugnt i början. Man brukar vara lite matt och vinglig på tassarna i början av en sån pärs som ni har haft.
  Jag måste också säga, medan jag kommer ihåg det, att ni alla tre gör er mycket bra på bild. Det tänker jag varje gång jag ser er! Är det husse eller matte som är sån duktig fotograf? De undernärda taniga fotomodellerna är då ingenting! mot er,det säger jag bara. Tacka vet jag päls, när den sitter bäst på den som passar bäst i den; dvs ÄGAREN!

  Nu så pojkar. Ha det riktigt mycket bättre än förra veckan.
  Tassekram och slängpuss från Veronika och Emma Katt.

 8. Hej Emma och matte Veronika! Tack för den fina komplimangen. Den tar vi med oss och gläds åt om någon säger något annat. Visst är vi lite trinda, men vi har mycket muskler också, och svingar oss på en blink från marken och upp på taket. En fin vecka önskar vi er!
  Taaskram Triton. Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *