Vilken kolossal skitvecka

Inte för att den känns som någon höjdare att berätta om, men ska sanningen fram så har det varit en riktig skitvecka. Och ärlig som jag är, blottar jag mig, men lovar låta er slippa lukten.

Det började redan i måndags när lillebror Febus kom in och milt sagt hade gjort på sig. För när han uträttat sina behov i snön hade det mesta av blivit hängande kvar i golfbyxorna på den lurviga pälsen.

Det syntes inte framifrån, men lyckligtvis kände matte att han spred en mindre angenäm doft omkring sig. Så hon hann få stopp på honom i köksfönstret och bära in honom  i duschen.

Det gillade förstås han, och var på riktigt lekhumör när han kom ut ur duschkabinen inlindad i ett badlakan. Så vi trodde bara det var något tillfälligt tills han gick ut nästa morgon och kom  in likadan.

Efter ännu en dusch blev det fasta, tabletter och snällmat så att lilla magen skulle bli glad igen. Och det blev den på honom, men i mitten av veckan var det broder Artemis tur.

 

Precis som lillebror kom han in och hade gjort på sig och spred samma angenäma doft som lillebror gjort dagarna innan. Han gick inte heller att få stopp på, när han släppts in genom köksfönstret, utan han hann ända upp i sovrumsfönstret.

Därifrån följde han snällt med matte in i duschen, och såg riktigt nöjd ut när han kom tillbaka inlindad i ett annat badlakan. Då började matte misstänka att det var någon ”sjuka” som gick, och satte honom direkt på samma hälsokur som lillebror.

Även lillebror Artemis mage rättade snabb till sig, och vi trodde alla att jag skulle klara mig. Men i fredags var det min tur, och hur mina lurviga golfbyxor såg ut, när jag kom in, vågar jag knappast tänkta på.

Inte heller har jag gillat att duscha något vidare, utan det hördes lång väg när matte satte strålen mot stjärten på mig där inne i kabinen. Tålmodig som hon är pussade hon mig på nosen flera gånger och sa att jag var jätteduktig, fast jag inte alls var det!

Men ren i baken blev jag och fick sedan ligga på en mjuk bädd vid elementet och värma mig. Då trodde hon det var över även för min del, men säg den elaka basselusk som ger sig så lätt. I går förmiddag upprepades historien, även för mig, och jag åkte in i duschen igen efter att ha varit ute och gjort från mig i nysnön.

 

Fast då vägrade matte dalta med mig längre. I stället sa hon till på skarpen,  när jag försökte bryta mig ut genom glasdörren. Det hade jag aldrig upplevt förr,  och det var tydligen precis det jag behövde för att fatta att hon hjälpte mig.

Jag blev så chockad av hennes svar på tal, att jag blev from som ett lamm, och började inse att det inte hade varit roligt att tvingas gå omkring och se ut på det sättet.  Och än värre att tvingas slicka bort den bruna vällingen själv.

Så inget ont som inte har något gott med sig, då jag faktisk börjar inse att det är ganska så trivsamt att vara ensam med matte i duschen. Och i natt har jag legat tryggt vid hennes fötter hela natten.

Dessutom har jag fått  kattungesprutor med tabletter upplösta i AD-pastej två gånger om dagen och riktigt njutit av att känna mig liten och hjälplös igen.  För ”sjukan” tog säkert hårdare på mig mig, då jag har större mage än småbröderna.

Hur som helst hoppas jag att det inte varit alltför skittråkigt att läsa dagens blogg. Livet är inte bara en dans på rosor, utan det går upp och ner! Det är det som gör att vi känner att vi lever.

Och om inte annat så kan jag i alla fall tipsa om att tabletterna, som gör susen om du blir lös i magen, heter Attapectin. Ett namn värt att  lägga på minnet, om någon av er där ute skulle råka lika illa ut som vi gjort den här veckan.

Tassekram Triton

20 svar på ”Vilken kolossal skitvecka”

 1. Hej Triton!
  Men ojoj vilken vecka ni har haft! Hoppas att allt har lugnat ner sig nu. Eller står matte och husse på tur? Nej era bacillusker är nog inte några ” mattebacillusker”.
  Oppes at limnid wid nu so du ar nod ruäligera seg åv nesta wiku.
  Mikkel kramär ad ollumijuäp!

 2. Jag hoppas det ska dröja länge, länge, länge till nästa ”skitvecka” men det var riktigt roligt skrivet Triton . . . . 🙂

  Tassekram på avstånd fr Felix

 3. Hej Gudrun! Tack för det, så mycket tråkigare kan jag då knappast bli.
  Tassekram Triton

 4. Hej Felix! Det hoppas verkligen jag med, men alltid någon tröst att du i alla fall tyckte jag skrev roligt!
  Tassekram Trioton

 5. Men stackare…allihopa….uscheli usch….hoppas ni är krya nu då…..tassekramar från Tizzy!!! Familjen hälsar!

 6. Hej Tizzy! Tack för krya-på-oss hälsningen. Småbröderna mår bra, men jag är fortfarande lite risig i magen. Fast det går åt rätt håll, så snart ska livet leka igen. Hälsa familjen!
  Tassekram Triton

 7. Hej Gudrun! Här har vi sluppit det mesta av stämplandet, då matte upptäckte vad som var på gång och började kolla oss efter varje utgång. Och det har sannerligen behövts!
  Tassekram Triton

 8. Nej, tvi attan vicken eländes skitvecka, hoppsar att den inte kommer hit bara men duschen är rätt så skojsig i alla fall, för vatten är bland det bästa som finns bara jag slipper svampot så, hihi. Hoppas att du och dina brorsor är återställda och slipper det där eländet för gott, måste vart nåt sorts virus säger matten men luftburet då eller fågelburet, för det är väl de enda som är på eran tomt. För ni håller väl alla sorts fyrbenta på avstånd, så långt ifrån er som bara möjligt. Här är det matten och hussen som nyser och hostar, så de kunde skrämma slag på en russel, det är ju så man hoppar högt när de kör igång, hihi.

  Nu ska ni ha det så braigt där nere i länssta’n och se nu till att ni får lite extra gotter, när ni frisknat till.

  Russelpussisar.

 9. Usch vilken skitvecka ni har haft Triton, hoppas att ni är bättre nu. Här är vi friska vi 4-beningar matte har hafr influensan, så vi har sovit gott med henne i sängen.
  Nospussar från Fialotta, Stensture och matte Gudrun.

 10. Hej Felix! Tack för dina uppmuntrande rader. Du är så finurlig att du alltid får mig på gott humör. Hoppas du slipper både magont och hosta, och att hussen och matten blir bra!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 11. Hej Fialotta, Stensture och matte Gudrun! Tack för krya-på-oss hälsningen, och hoppas matten därhemma hos er blivit kvitt influensan.
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 12. SÔ mang kommentarer du fick då ä vart frågan Ôm e dritvicku,ja hä va full rolä hä då ,men ä va ju bra att du mådd bätter no .

  Me

 13. Hej Monica! Ja du, visst e hä behändigt. Men hä känns bra, då hä a vyry en kälu vicku.
  Tassekram Triton

 14. Oj oj oj och kära nån!! Fy som bara den vad synd om er alla,och matte också med så mycket jobb. För att inte tala om vad illa man kan må på insidan av sin kropp när det blir sådär. Min Emma har haft någon sorts kräksjuka några gånger i vinter. Det var ju inte heller kul. Nu få det väl räcka för ett tag tycker vi väl alla. Om ca fyra veckor hoppas jag att vi kan höra talgper från någon björk. Jag längtar så
  Tassekram och slängpuss!

 15. Stackars Er! Vilken skitvecka, inte roligt (även om det var roligt skrivet….)
  Hoppas magarna ”håller sig i skinnet” nu! kram De Niro

 16. Hej Emma! Tack för din rara hälsning. Jag är fortfarande lite risig i magen men hoppas det ger med sig snart. Väntar som du på, att om några veckor, få höra talgper i björken. Hälsa matte!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 17. Hej De Niro! Ja roligt har det inte varit, fast det blev nästan lite humor i alltihop. Och jag är glad att du tyckte det var roligt skrivet mitt i allt elände. Vi här hemma tyckte att det var roligt att just du hörde av dig. Hälsa husse och matte så gott!
  Tassekram Triton, Artemis och lille Febus

 18. Hej!
  Det är inte kul när magen och det inte vill vara med.

  När matte var nere hos oss och hennes föräldrar så fick jag (Trigun) åka till vetrinären i Borlänge, eftersom jag inte gick på lådan som jag skulle göra, plus att hon hade sett lite blod i lådan. Så de var bara att åka dit. Det var inte kul, men jag fick medicin som matte skulle ge mig i tre dagar. Nu är jag bra, men vill ändå inte gå på lådan jämt, så matte bestämde att jag skulle följa med henne till Mora. Snart ska vi flytta till en lägenhet och Jemina och Hellraiser komma upp. Saknar dom mycket och det gör matte också.

  Många tassiga kramar från Trigun, Jemina, Hellraiser & matte Anna

  p.s. ha en fin alla hjärtansdag!!! <3

 19. Hej Trigun! Tur att du kom till veterinären, så att du blev bra. Det är inte roligt men när det inte fungerar med lådan är det viktigt att få hjälp. Önskar dig och matte allt gott, och hoppas ni snart får förenas i Mora hela familjen.
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *