Mellan himmel och…

Vilken vecka och vilket förvandlingsnummer! Från gullplutt till monster på bara några timmar! Och med broder Artemis och mig mitt i smeten.

Mellan himmel och helvete har vi svävat flera dygn, medan lillebror Febus smugit omkring och jämrat sig, rullat runt på golvet och försökt ta över hela huset.

Inte en lugn stund annat än när han sover. För han är inte riktigt att lita på längre utan kan få för sig att sprida sin översittarlukt lite varstans.

Det har aldrig hänt i det här huset förut, vare sig när jag eller broder Artemis var i lillebror Febus ålder. Så pass mycket pli har vi i alla fall haft på oss hela tiden.

 

Jag lär visserligen ha varit våldsamt bufflig av mig, och broder Artemis vill jag minnas att fick rymmarfnatt. Men det är ingenting mot den terror vår Lill-Febbe håller oss i här hemma i just nu.

Det går för sig när han får vara ute, men inne tycks det stört omöjligt.Och vad som värre är. Han varken rår för det eller rår på det! Stackars lillebror ser alldeles vilsen ut och verkar inte alls förstå vad som händer med honom.

Ena stunden ska han vara stor och sova ensam nere om nätterna. I nästa stund hör jag hur han i skydd av mörkret smyger upp till matte i sängen, och lägger sig och snuttar på hennes hals,  precis som när han var liten.

Helt plötsligt duger inte heller lådorna, med den hälsosamma majssanden, fast de är helt rena. För varken Artemis eller jag använder dem annat än i yttersta nödfall. Vi går hellre ut på bakgården och uträttar våra behov i lugn och ro.

 

Det har lillebror Febus också överraskat oss alla med att göra nästan från första stund. Men nu ska det plötsligt spridas ”dofter” inomhus, och inte bara i de redan befintliga lådorna.

Så i förrgår fick husse och matte åka iväg och köpa en ny stor låda och en ny sorts kattsand för att blidka den lille herren. Natten efter höll han sig lugn, men gick och ”gömde” sig i den lilla kattunge-tunnan under trappan med ena bakbenet hängande utanför.

Jag är den första att erkänna att det inte är lätt att vara liten och bli stor. Men så jobbigt som det verkar vara för lillebror minns jag då inte att det var för broder Artemis och mig.

Kanske beror det på att han är så gruvligt mjuk och go i sinnelaget som han är. Men det gäller för Artemis och mig att vara på vår vakt. För han kollar över staketet och är plötsligt väldigt nyfiken på vad som händer ute i vida världen.

 

De senaste kvällarna har husse och matte fått åka ut och ragga med honom både länge och väl för att distrahera honom. Det är det bästa han vet och så spännande att den inombords oron släppt lite.

Vi har väl alla här hemma vetat att det här skulle komma, och att lillebror Febus är på väg att bli stor. Han fyller ju nio månader i dag!!! Precis så gamla var både broder Artemis och jag när vi fick åka storbil till veterinären för att bli lugna, snälla och goa!

Ändå slog det ner som blixten från klar himmel när Lill-Febbe började väsnas som bara den i sovrumsfönstret på onsdagsnatten. Efter det har det bara fortsatt, även om vårkänslorna tycks ha svalnat lite i dag, då det är 15 grader kallt.

Så ikväll firar vi honom med fina fisken och spraygrädde. Och tidigt på onsdag morgon är det dags för lillebror Febus att åka storbil till veterinären för att bli lugn, och snäll och go. Vi håller tassar och tummar, för att det går bra, och hoppas ni gör det också!

Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

14 svar på ”Mellan himmel och…”

 1. Ja jag säger då det….inte kul för någon detta …men det är ju snabbt övergående. Lycka till nu på Onsdag!!!
  Tassekramar från Tizzy med familj!

 2. Stackars lille Febus. Han kan inte ha det lätt just nu den lille killen. Och ni därhemma kan inte ha det lätt heller. Jag lovar att jag kommer att tänka på er på onsdag.
  Många kramar från Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

 3. Hej Tizzy! Tack för det.Jag litar på att du har rätt! Hälsa familjen.
  Tassekram Triton

 4. Hej Lotta, Tusse, Zibell och Leo! Tack för att ni tänker på oss och framför allt på lille Febus.
  Tassekram Triton

 5. Hej Triton!
  Det är klart att vi håller tummarna för den lille godingen. Men jag tror inte att ni behöver vara oroliga, det går säkert bra. Du får hälsa ett Grattis till honom på 9-månadersdagen. Tänk att han snart är stora grabben som Artemis och du är! Trots att ni är ” siberianer ” hoppas jag att ni inte är ute och förfryser dom små tassarna när kvicksilvret har sjunkit så långt ner.
  Var rädda om er allihop i kylan!

 6. Hej Gudrun! Tack för att du håller tummarna för lillebror Febus. Och var rädd om dig i kylan du med, som jag misstänker har ännu kallare är vi här i Falun.
  Tassekram Triton

 7. Ja, här är det ingen idé att stödda sig, för då plockar matten ner en på jorden direkt, fast jag har prövat det måste jag erkänna men jag är ju tio månader nu och det sätter sina spår, hihi. Lillebror Febus blir säkert snäller igen bara han varit till vetronären, men jag förstår att han är lite extra jobbig. Här skulle han nog kylas av fortare för enligt Lillhussen var det 30,7 minus i morse, attans att det ska vara så kalligt, jag gillar solen men just nu kunde den få hålla sig borta. Jag vill mycket hellre ha snö, för det är kuligt att studsa runt i, hihi. Fast nu är det som det är och då gäller det att gilla läget, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 8. Just nu har vi 20,5 och det räcker gott och väl. Skönast att hålla sej inne. Önskar att jag hade en sådan mjukismisse ,som du Triton, att värma mej hos.

 9. Hej igen! Önskar jag vore där och kunde värma dig. Men sänder en värmande hälsning från ett Falun med bara 12 grader kallt.
  Tassekram Triton

 10. Hej Felix! Ja, lillebror Febus är lite het just nu, men det är snart onsdag och dags för veterinären. Och han är ju så mjuk och go, att jag inte kan skicka upp honom till vrålkylan hos dig heller. Våra 12 grader räcker för att hålla honom lite lugnare än förra veckan.
  Tassekram Triton

 11. Tjena moss moss på er!
  Jag heter Grysen och har också varit hos tant Veteritinären i veckan som gick och där fick jag ta bort mina vackra stora kulor. Å så fick jag ett fint stort plåster oxå på mitt vänstra öra.
  Det var inge farligt alls å jag mår jättebra-bra nu. Busar gör jag lite som vanligt och har fortfarande mina häftiga brottningsmatcher med Misster Cassis. Så jag känner mig rätt cool ändå trots allt. Det är helt OK!
  Jag tycker god mat är gott och jag väger 4,3 kilo fast jag bara är 6 1/2 månad så jag är redan större än Cassispolar’n.
  Vi skickar många mjuka goa tassisar till er från oss i Dala-Järna.

 12. Hej Grysen! Roligt att höra att du och lillebror Febus varit och blivit lugna, snälla och goa samma vecka. Skönt också att höra att det gått bra för dig, och att du är piggelin. Mer hur det gått för lillebror berättar jag i morgon. Hälsa alla de dina därhemma!
  Tassekram Triton

 13. Halloj!

  Har brorsan blivit lugn nu igen? Inte så lätt när hormoner eller vad det nu heter på djur, börjar krypa i en…

  Har helt glömt att tala om hur det gått med leksakerna mina missar vann, men nu så…
  De fullkomligt älskar dem! Alla tre har lekt, även de äldre som inte brukar leka! Vet dock inte om fladdermusen finns kvar längre eller om den gått en ond död till mötes, då de ligger fjädrar lite här och där, och nu har jag inte sett till den på länge.
  Var kan man förresten hitta dessa? tror nog jag måste införskaffa en ny.

  Kram Mia ( matte till Missy, Poppy och Spotty och mamma till Fabian)

 14. Hej hela familjen! Så glad jag blir att ni gillade mina leksaker. Och matte Mia, du hittar fler fladdermöss i butiken MeKatt som du hittar på nätet.
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *