Tillbakablick i tankesmedjan

God Helg alla vänner! Söndag i dag och bara timmar kvar till årets sista dag. När sedan aftonen går mot sitt slut knackar det nya året på dörren!

Det går fort nu, och jag vet inte om jag är beredd att öppna dörren och släppa in det nya året. Kände i morse att jag måste koncentrera mig, för att hinna med till deadline, som matte så vackert kallar det.

Men hur lätt är det med två småbröder som busar i ett och försöker få mig med på noterna. Så i dag på förmiddagen fick husse och matte köra ut mig med storbilen till skogen, för att jag skulle få samla tankarna i lugn och ro.

 

Småbröder och småbröder, men om jag blivit äldre så har mellanbror Artemis blivit så mycket yngre, sedan lillebror Febus kom. De leker som bästebröder och Artemis börjar bli hur modig som helst.

Snöplogen och sopbilen är de enda han fortfarande inte kan förlika sig med. Men med allting annat går det bättre för var dag som går. Så även om jag ibland saknar det vi två hade det förut, så är lillebror Febus det bästa som hänt honom.

Men att samla ihop året som gått, och sätta det på pränt, kräver en alldeles egen tankesmedja. En sådan hjälpte husse mig att ordna i snön, högt uppe på en stor sten, i skogen ovanför Stångtjärn.

 

Där  låg jag och njöt av tystnaden medan jag gav tankarna fritt spelrum att minnas guldkornen från det gångna året. Och hur jag än vänder och vrider på det, så var lillebror Febus mjuka ankomst det största och mest minnesvärda för hela familjen.

Med skräckblandad förtjusning minns jag hur rädd jag var för honom de första dagarna, och mullrade som ett åskmoln så fort han kom i närheten av mig. Men jag minns också hur hjälpsam och härlig han var på Triton-dagen i slutet av juli.

Spännande värre var det också under det tre månader vi hade våran alldeles egen ”Kotte” här som daglig gäst och nattlig gårdvar. Och fortfarande minns jag smaken på de första krispiga penséerna och de ännu ljuvligare späda rosenskotten.

 

Siktar högt i träden gör som synes både Artemis och lillebror Febus, som såg sitt livs första snö på min födelsedag i slutet på oktober. Det minns jag förstås med glädje och stolthet, även om den försvann dagen därpå.

Fast bara någon vecka senare kom den tillbaka för att stanna.Ända fram till i dag då snön börjat smälta och termometern visar på fyra grader plus. Min nyårsönskan är förstås att det kommer lite ny ren vit snö, och mitt nyårslöfte till er att vi bröder ska börja röra på oss efter  årsskiftet.

Med det önskar vi er alla ett fint fridsamt slut och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

16 svar på ”Tillbakablick i tankesmedjan”

 1. Hej Triton. Visst var det tråkigt det här med plusgraderna. Helt plötsligt kom det fram en massa nerblåsta kvistar och smuts på gräsmattan. Jag håller med dig vi får hoppas det kommer lite mer av den vita varan igen. Gott Nytt År till dig och småbröderna Artemis och Febus
  önskar Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

 2. Hej Lotta! Om det bara vore kvistar som kommer fram. Med alla hungriga pippisar som äter här, förstår du säkert hur det ser ut nu. Så det är bara att hoppas på mer av den vita varan!
  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 3. Visst har det hänt en del i år, jag har fötts och fått en härlig familj, så skojsigt att åka bil, hade ingen aning om att man kunde ha så roligt, hihi. Så jag förstår dig som har en deadline, för egentligen så borde nog även jag skriva några rader på bloggen, det har varit stillestånd under helgen, hihi.

  Dina småbröder, är allt väldans söta, men det där med att klättra i träd, får nog vara för mitt vidkommande, gudarna ska veta att jag provat men det blev ett klent resultat, hade annars tänkt att kolla vart Kurre tar vägen när han pilar upp i träden. Det såg så enkelt ut när han for iväg upp i stortallen men inte klara jag det fast jag försökte jättelänge, så det är nog bara att inse, vi jyckar är inge vidare på att klättra i träd, fast det finns visst undantag, hihi.

  Du Triton, Artemis, Febus och era tvåbeningar, får ha ett Gott Nytt År och jag hoppas verkeligen att vi ses under nästa år.

  Russelpussissar.

 4. Hej Felix! Tänk att du och lillebror Febus är lika unga och lika tokiga i att åka bil. Då kanske du till och med kan komma och hälsa på oss i sommar. Du får kolla med matten, för jag skulle gärna vilja ha en russelpuss på riktigt!
  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 5. Gott nytt år på dig och hela familjen! Och än en gång: tack matte för de fina fotona! Kärlek och kramar från Lillemor och Lakrits

 6. Ja i säg då söm o Lillemor att ä e väldigt fin bilder, gött nytt år på är allihop

 7. Gott Nytt År på dig Triton, Artemis, Febus, matte och husse. Nospussar Från Fialotta, Stensture och matte Gudrun. Vi hoppas på lite mer vit snö nu.

 8. Till de GULLIGA MJUKA UNDERBARA KATTERNA ALLA TRE !!!!
  Önskar min katt Emma och jag Veronika

  ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Hej Lillemor och Lakrits! Detsamma till er och matte tackar så mycket för de rara orden. Hon trivs bakom bildapparaten med oss framför!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 10. Hej Monica! Tack fö hä, ö ett riktit gött nytt år på er malungsär.
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 11. Hej hela familjen! Detsamma önskar vi alla här hemma er, och håller tassar och tummar för för nya vita flingor från himlen!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 12. Tack Emma och Veronika! Detsamma önskar vi er och ser fram emot att höras snart igen!
  Tassekram Triton,Artemis och Febus

 13. Gukweld o dig Triton!
  Ja nu ir ed it mikkel tajmär kwer tast fom iett alldieles nytt år. Nu will ig saj tjär tock för åred so ad werid. Ed ar wed so ruälit, wenn sundaskwelld, fo setts sig o leså ollt du ad birettad för uäs um ed du og diedar uädygdsbryödrär åvå gart.
  Nu stjikker ig ien sturan kram so al rekk bod ad dig og Artemis og Febus og matte og husse.
  Oppes att int werdid redder um ed far smell aut i not. Ig tyttser att diedar smellär og rakietär eddum wid klarad uäs auto.

  Guätt nytt år o id ollum!

 14. Go kväll Gudrun! Tack för de rara orden. Nu är det inte mycken tid kvar på det gamla året. Vill i alla fall hinna med att sända en stor och varm kram, från oss alla fem här hemma, tillbaka till dig och önska dig och de dina ett Gott Nytt År!
  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 15. Tackar för inbjudan! Jag har varit i Falun flera gånger men vi får välan försöka trixa ihop våra mattar så kanske det löser sig, fast matten säger att jag har ingen vana av katter och jag är terrier säger hussen, va han nu menar med det. I alla fall så fanns det katter där jag föddes men det var såna där som var både ute och inne, sen var det rätt länge sen, som jag träffade några. Matten vet inte hur jag skulle reagera, så vi får välan se om det funkar.

  Russelpussar i mängd.

 16. Hej Felix! Det ska nog gå att trixa till på något sätt så det går bra. Om inte annat i sommar, då vi har både huset och trädgården. Den är trygg så du kan springa fritt och vi kan klättra upp på upp på taket eller springa in om det skulle behövas. Tills vi hunnit nosa in oss på varandra får jag väl nöja mig med släng-russelpussar, och att du är en terrier gör ju det bara så mycket mer spännande!
  Tassekram Triton
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *