Det kom en ”tomte” i ottan

Go eftermiddag så här dan före dan. Hoppas allt är bra med er alla, och att julstämningen så smått börjat infinna sig. Själv fullgör jag i dag mitt hedersuppdrag som adventstomte, med att dra tre nya vinnare ur tomtesäcken.

Grattis, säger jag till Sixten Sjöström i Gagnef, som får en röda-pricken-pekare och en pälssvans. Pälssvans och fladdermus går till Fialotta och Stensture Ahlfors i Borlänge och Missy, Poppy och Spotty Andersson i Falun.

Nu hinner leksakerna inte fram till julafton, men de är förhoppningsvis lika välkomna till att leka med i mellandagarna. Då lovar jag att de kommer med posten och dimper ner i brevlådan!

Själva tar vi julfirandet med ro, och får väl se vad husse och matte hittar på åt oss. Artemis och jag har ju varit med förr, och hunnit bekanta oss med alla tomtar både ute i snön och inomhus.

Fast i ottan i morse var det nästan så att vi började tro att det stod en annan tomte utanför grinden. Tre gånger med en stunds mellanrum ringde det på klockan utan att vi kunde se att det stod någon alls där.

 

Vi satt på helspänn i sängen hela familjen, utan att kunna förstå annat än att signalerna var en hälsning från ”andra sidan”. Från någon som fanns där, som vi inte kunde se. Någon som tillhört oss och ville visa att han var med.

För lillebror Febus är det första julen, och förstås spännande med alla skäggiga figurer som hämtas ner efter att ha sovit hela året på vinden. Så han har förstås fullt upp att gå igenom allt som plockas fram.

Självklart tror han att både tomtar och troll är till för honom att tassa på och busa med. Men annars är det fortfarande pälssvansarna som roar oss alla tre. Så till den grad att alla andra leksaker hamnat i en låda.

Ska jag nämna någonting annat så är det röda- pricken-pekaren, som är jätterolig att leka med när det börjar skymma ute i snön. Det vill jag tipsa alla vinnare om, och annars är röda pricken också en perfekt sista-minuten-klapp.

Vi fick en modell större till julklapp förra året, men upptäckte efter ett tag att det inte alls var lika roligt att leka med den, som när matte är med och leker med den lilla enkla modellen.

Inte minst som vi kommit på att den funkar ute i snön, och att faktiskt är värdig ersättare för pälssvansen, som blir alldeles för blöt och tung eller också försvinner i snön. Återstår att se hur många svansar som smälter fram i vår!

Självklart är röda pricken lika rolig att leka med inomhus för alla som inte älskar snön lika mycket som vi. Kör igång bara så vågar jag lova att mattorna flyger och dammtussarna yr.

Fast alla har väl förstås städat bort de sistnämnda nu till jul. Vi har hjälpt till så gott vi kunnat med att skura golven här hemma. Det har gått som en dans, när vi varit ute i snön och kommit in med stora snöklumpar på magen, som fått smälta på varma golvet.

Sedan har det bara varit för husse och matte att torka upp efter oss, och då har vi liksom gjort halva jobbet. Och vi fortsätter förstås hjälpa till på vårt eget sätt här hemma hela julen!

Som ni ser andas bilderna här hemifrån redan julefrid. Vi sitter som tända ljus och sänder varma tankar, till er alla från oss alla och önskar God Jul!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

16 svar på ”Det kom en ”tomte” i ottan”

 1. Tack snälla Triton för julklapparna. God Jul till dig och familjen.
  Fialotta och Stensture,
  PS. Stensture har blivit så snäll, våran matte lyckades.

 2. Hej Fialotta och Stensture! Så glada vi blir att höra att det gått bra för er. Jag vet att matte undrat mycket över Stensture, som inte haft det så lätt innan han kom till er, då han hittades översnöad i ett skoterspår mitt i vintern. Hoppas ni får roligt med vinstsakerna i mellandagarna.
  Tassekram Triton

 3. Hej Triton!
  Men vilken tur matte har som har så många hjälpredor i julstädningen. Men hur går det med granen och Febus? Det måste vara intressant med allt som hänger och dinglar.
  Vet du vad jag tror om tomten som ringde på dörren, det var nog Nisse som kom och ville säga God Jul och kanske alla dom andra missarna, som matte och husse har haft hos sej innan ni kom, också följde med.

  Nu yänstjer ig guäd fuärtsettning o isujär longjågde!
  Se edd ig djenn vilad old um id oller ijuäp!

 4. Hej Triton. Jag vill önska dig och dina bröder en riktigt God Jul. Samtidigt undrar jag en sak. Vet du var man kan köpa dom här röda pricken- pekarna. Vi vann för ett par veckor sedan men fick en pekare som hade formen av en blå tass. Den är jättesvår att se. Från det ena till det andra, var nu rädda om er i jul hela familjen.
  Julkramar fr Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

 5. En fröjdefull jul önskar jag och Lakrits dig och din familj. Tänkte precis på att det är så träffande att ni är tre olikfärgade katter… För så är det ju med oss fyrfotingar också, att vi är olika. Det gillar jag! Omväxling förnöjer heter det ju också! Kram och kärlek från oss!

 6. Önskar er en skön julhelg från Fia lillfian från Galgberget och Smilla. Matte Anna-Lena hälsar oxå, hon lovar att komma å hälsa på efter helgerna.

 7. Hej Gudrun! Tänk vi tror precis som du om ”tomten” som kom i ottan. Den ruskade om oss först men sedan kändes sedan bara tryggt och varmt i hjärtat. Granen är det lugnt med, för vi låter det räcka med träden på gården. Annars hade säkert den unge ”Ingenjörn” här hemma säkert hittat de tunna trådarna från belysningen.
  En riktigt fin fortsättning på julaftonen och hela helgen önskar vi dig, medan vi myser och hjälps åt att tyda avslutningen i mejlet från dig.
  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 8. Ja, det kanske var någon där som ville påminna om att det fanns någon som vakade över er, matten tror det i alla fall, för sent igår kväll så hörde hon någon som skällde, när hon kom ut var det ingen där. Fast både två- och fyrbenta kan nog inbilla sig lite av varje så här års, hälsar matten.

  Själv tycker jag att ni ser väldans musiga ut, där ni sitter brevid tomtarna, ja du Triton håller reda på julklappssäcken och någon måste göra det med. Matten har stekat egna älgköttebullar till mig, ingen lök och inga krydderier bara djurvänligt, mumsigt var det och så fick jag lite prinskorv och skinka utan fett, för det är inte bra för någon som matten säger, hihi. Nu har jag nyss öppat julklappen som innehöll ett jättestort vitt tuggben, nu har jag å göra i alla fall, hihi. Jag och matten hälsar er alla en riktigt GOD JUL!!!

  Julrusselpussissar.

 9. Hej Lotta! Tack för det och detsamma till dig, Tusse, Zibell och Leo. Jag har själv en ”blå tass” men kallar allt för ”röda pricken”. Den kanske syns lite sämre när det är ljust och på långt håll. Men nära och liten funkar den bra. Ska ta reda på var du kan hitta gammaldags röda-pricken-pekare. Vi har hittat våra gamla på utställning. Återkommer om det och var rädda om er ni med tills vi hörs igen.
  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 10. Hej Lillemor och Lakrits! Tack för det och detsamma till er! Ja, visst är det behändigt att vi kan vara så olika och vara bästisar ändå. Misstänker av namnet att du är svart, som mattes allra första katt som hette Laika, och skulle platsa alldeles utmärkt i gänget här.
  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 11. Hej Felix! Visst var det någon som ville oss något, på samma sätt som skällandet matten din hörde i går kväll. Och visst är det spännande med sådant som inte går att förklara. Det gör livet rikare för oss som är lyhörda och kan ta till oss hälsningar utifrån.
  Du har tur, som har matten, som vet hur köttbullar ska smaka, för att göra gott en liten russelmage. Har det nu riktigt bra och njut av ditt stora vita tuggben hela helgen. Hälsa alla därhemma så gott från alla oss!
  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 12. Vad är det jag ser, jo att mina missar vunnit 🙂
  Härligt!
  Så nu kanske Spotty kan lugna ner sig lite och slipper terrorisera de andra kissarna.
  För vinter och inga möss, då blir Spotty riktigt rastlös och det går ut över de andra.
  Återkommer sen när vinsten kommit och berättar vad de tyckte 🙂

  God fortsättning på er kissar och era ”betjänter”

  Julkramar från matte Mia

 13. God Jul o Gott Nytt År önskar vi er alla,
  Vilka fina julbilder här i Bloggen,tack för dina rara rader Triton.
  Tassekram!

 14. Hej matte Mia! Hoppas innerligt att den lille ”terroristen” gillar pälssvansen, så ordningen blir återställd hemma hos er. Önskar god fortsättning och ser fram emot att höra hur det går.
  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 15. Hej Lena och Maya!
  God fortsättning och ett Gott Nytt År önskar vi er och hoppas på ett snart återhörande.
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 16. Hej Anna-Lena, Smilla och lila Fia! Härligt att höra att det går bra hos er, för lilla Fia från Galgberget, som jag skrev om för några veckor sedan. Önskar er en skön julhelg och ser fram emot att du dyker upp efter helgdagarna.
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *