Veckans glada värmer hjärtat

 

Brrr, nu får jag erkänna att det är riktigt kallt ute. Fast snön är mjuk och skön att grotta ner sig i jaga allt som rör sig  under täcket.

Eller rättare sagt allt som vi tycker att rör sig där nere. För ibland  skenar fantasin iväg med oss, och vi bara  dyker ner på lite vad som helst.

Sedan sitter vi där fulla med snö och förstår ingenting. För något byte lyckas vi då aldrig få med oss upp efter ett sånt där ”sibirfnatt”, som får oss att rusa”råmade” av glädje genom snön.

 

Fast när matte är med ute vet vi att det kan hända spännande saker under snön. Hon har en jättelång piska med ett jättelångt snöre som hon drar under snön.

Den  heter visst longerpiska, och ska användas till hästar. Men den passar oss alldeles utmärkt! Är häftig att jaga ute på gräsmattan och snöret ännu häftigare att jaga under snön.

Fördelen med kylan är att snön håller sig mjuk och luftig att  plöja fram genom gång på gång. Och så slipper vi de där stora hårda klumparna som annars fastar och luvas som bara den under magen.

 

Direkt från kylan in till veckans glada, som berör och värmer hjärtat. Den handlar om rara mamma katt och hennes lilla prinsessa till dotter som jag skrev om för några veckor sedan.

De letade då efter egna hem, och i veckan har allting ordnat sig till det bästa.  Lillflickan har redan flyttat till sin nya matte i Bjursås och mamma katt hämtas av sin alldeles egen matte i Borlänge på luciadagen.

Då har hon först varit till veterinären för att bli lugn och snäll och go, som jag kallar det. Samtidigt får hon också ett eget nummer i örat och en spruta mot pest och snuva. Det känns så bra nu före jul, och här hemma önskar vi dem allt gott och lycka till framöver!

 

Glad är jag också att i dag, på andra advent, kunna presentera tre vinnare i adventstävlingen från förra veckan. Piff och Puff var förstås svaret på frågan, och vinnare av röda pricken pekare och pälssvans är Lotta Leksell Pros i Stora Skedvi.

Pälssvans och fladdermus går till Mia Lyhed Danielsson i Hult och Iréne Fredriksson i Lilhärdal.  Grattis alla tre säger jag och hoppas från hjärtat att vinsterna väcker leklust och sprider glädje.

Alla ni andra som skickat in till adventstävlingen och inte vunnit i dag. Misströsta inte utan fortsätt att skicka in svar på den här veckans fråga. Jag samlar alla adventssvar svar i en tomtesäck, och då har ni som skickat in till idag, men inte vunnit, dubbla chanser om ni klarar frågan som följer.

 

Jag fortsätter bland Kalle Anka och hans vänner, och det  jag vill veta idag, är vad den rara tjuren heter som helst sitter under korkeken och luktar på sina blommor. Han som är så rar att man bara vill krama honom.

Svaret skickar ni som vanligt till djurliv@dt.se och senast på lördag måste jag stoppa ner dem i säcken. Med det önskar jag lycka till och återgår med bröderna  till att vakta fågelbordet från trappan.

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och lille Febus

14 svar på ”Veckans glada värmer hjärtat”

 1. Hej Triton. Tack så jättemycket för de fina vinsterna. Nu vet jag tre kompisar här hemma som kommer att bli lika glada som jag. Visst är det härligt med vinter. Vår lillkisse Leo springer över gräsmattorna så det blir djupa diken och snön formligen sprutar om honom. Han blir jättelycklig av all snö. Fortsätt nu att njuta av snön.
  Kramar Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

 2. Hej Lotta, Tusse, Zibell och Leo! Så roligt att ni blev glada. Hoppas att jag får höra hur det går när ni fått leksakerna med posten. Då ni också tycker om snön, kan jag avslöja att det är himla häftigt att jaga röda pricken ute där när det skymmer.
  Tassekram Triton

 3. I säg bärå att bildon är otrolä fin ,men jär finns ä då snö o kallt e ä också ,23 minus.

 4. Hej Monica! Sö rolä att du hör å dä. Ve a bärö femto grader jer no, men mytcy mer snö än er a da. Köm jåt får du sjå!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 5. Hej! Kul att vinna, vinsten ska bli julklapp till en stadsfröken som kommer hit från Lund för att fira jul. I Lund är hon innekatt men somrarna här på landet ägnas åt jakt. Blir nog för kallt att vara ute på jullovet när den mesta tiden under hösten har varit vid elementet. Bra då att få nåt nytt och spännande att leka med.
  Hälsningar Iréne

 6. Häj Triton!
  Ig old min Monica um att bildär irå uvljuätt finer. Jär addum wid tsuguiett grader i morgus , so naug am wid fajd wittern nu. Men för ien siberian lä fel it ed wårå so kollt. Ulid fel lur aut matte i snjuän og åvå ruälit id so trestid war aute.
  Nu ir ed ie long wiku att tast fom leså wen avid gart för ruälit. Men tast se ulid åvå ed so bra.

 7. Hej Iréne! Tänk att du bor i Lillhärdal och så kommer det en liten stadsfröken från Lund och leker med pälssvansen och fladdermusen från mig. Matte säger att hon måste åka jättelångt för att komma till dig. Så jag hoppas att hon är leksugen när hon suttit stilla under resan och äntligen kommer fram.
  Tassekram Triton

 8. Hej Gudrun! Malungsmål går bra, men nu har du satt matte och mig ordentligt på pottan. Fast vänta bara, jag ska be husse om hjälp när han kommer hem. Skam den som ger sig!
  Tassekram Triton

 9. Hej!
  Ja nog är det en lång resa, nu blir det med tåg och det brukar gå ganska bra. Åka bil är inte kul då mår hon illa men matte har fått tips om medicin mot det som ska prövas vid nästa bilresa. Så fort hon är framme brukar det i alla fall vara full fart.
  Iréne

 10. Hej Iréne! Du får hälsa din lilla stadsfröken och önska henne God Jul från oss när hon kommer fram!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 11. Ja, nog är det kalligt allt med -25 så är jag i alla fall snabber när jag är ute för ettor och tvåor, hihi. Ser att ni gottar ner er i snön, det skulle nog kännas skönare här med om vi hade lite mera snö men det här är löjligt, för vi har bara lite fnuttesnö. Ni får sibirfnatt ute men jag får russelfnatt när jag kommer in, för då rusar jag runt som en vettvilling och jagar pet-flaskan, storskäller och slänger med den. Matten och hussen storskrattar åt mig, fast det gör inget det är bara roligt att se dem skratta, hihi. Du och dina bröder får ha det så bra där nere i snöparadiset, fast lite avis är jag nog för att vi inte har så mycket av den vita varan, hihi.

  Russelpussisar.

 12. Hej Felix! Jag förstår att du är lite avis där uppe i sibirkylan. Det är nästan så att jag vill bjuda ner dig till en busdag i snön här hemma på gården. Sagt och gjort – du är så välkommen!
  Tassekram Triton

 13. Hej Triton!

  Jag och mina två tjejkompisar i familjen, håller med dig att det är väldigt kul att leka i snön.
  Ibland kan vi även ha skoj med någon skogsmus, då vi bor så nära skogen.

  En gång kom ett stort djur in på vår gård, matte sa att det kallades rådjur.
  Det var ”ruskigt” spännande att smyga på och försöka komma det nära.
  Stora djuret var mycket snabbt, snabbare än mig i snön. Och tur var väl det, för ”lilla jag” var mycket skraj!
  Ssss… men det kunde jag inte visa för tjejkompisarna som satt och tittade på mig, för jag vill vara en ”tuff” kille…

  Många Lussekramar från Bruce i Mora.
  Celine, Molly & familjen hälsar så gott!

 14. Hej Bruce, Celine och Molly! Så roligt at höra från er i Mora och att det är fler än vi som gillar snön. Jag blir nästan lite avis på dig, när jag hör att du har både småvilt och storvilt på gården. Hoppas att jag får se ett sånt där som kallas rådjur i skogen. Då lovar jag att berätta det. Må så gott, och hälsa resten av familjen, tills vi hörs här igen på söndag.
  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *