Min önskan gick i uppfyllelse

Jag har haft det på känn ganska länge, och på min treårsdag i måndags fick jag vitt på svart. Om man önskar sig någonting väldigt mycket ser Vår Herre till att det går i uppfyllelse.

Det jag önskade mig mest av allt att få fira fördelsedagen pulsande i snö. Och vad hände! Jo redan i tretiden på söndagsnatten öppnade sig himlen, och började sända stora, mjuka, vita flingor från skyn.

En bit in på förmiddagen låg hela gården inbäddad i ett flera decimeter tjockt snötäcke. Det var bara att pulsa ut och uppleva lyckan att sjunka ner i den mjuka snön jag fått i present på min födelsedag

Ingenstans känner jag mig så hemma som där. Den vita snön bäddar in allt på den frusna svarta marken så mjukt att inte ens tåget hörs lika mycket. I stället är det pippiskvittret som tar över vid matplatsen med frön, nötter och talgbollar.

Därför kändes det stort för Artemis och mig att få bjuda lillebror Febus på födelsedagsfirande i snön. Han har nyss fyllt sex månader, går mot sin första vinter och hade bara sett de ynka vita korn som slet sig ner på gården veckan innan.

Visst syntes det direkt att han har sibirisk blod i ådrorna, fast han är en syskonras till oss med den magiska namnet neva masquerade. Det är därför han är nästan  vit som snö, har blå ögon och en guldfärgad mask runt nosen.

Och ni må tro att Febus blev lycksalig över den nyfallna snön. Han svävade som på moln  hela dagen och jagade småvilt som han tyckte rörde sig under det tjocka vita täcket.

Det enda han inte fattade var hur det kunde fastna stora klumpar på magen, som han måste släpa in i värmen för att smälta bort.  Annars var han ett med snön direkt, och det lär inte bli lätt att hitta honom om han busar med oss och gömmer sig i vinter.

Artemis som är Febus bästebror  insåg faran direkt och såg till att hålla koll från den snöklädda klematistoppen med utsikt över gården. Där satt han som en hönsmamma och vaktade på lillebror i snön så att han inte skulle försvinna.

Det är helt otroligt hur rädd Artemis är om om lillebror Febus. Han ser verkligen till att inget farligt händer honom och står ut med att bli busigt påhoppad för lek hur många gånger som helst.

Jag är inte lika tålmodig utan grymtar till åt lillebror när han blir för påfrestande. Men det tycker han tydligen bara är spännande och ser som en utmaning att smyga sig ner alldeles inpå mig när jag sover.

Här hemma är det annars pälssvansarna som gäller igen. För den efterlängtade snön låg ju bara kvar på min födelsedag och försvann sedan lika snabbt som den kom. Men just det att Vår Herre snålade veckan innan, gav oss massor av snö på min födelsedag och sedan lät den smälta, lever jag länge på.

Tre lyckliga vinnare av pälssvansar har jag och matte med arbetsmaskinens hjälp också vaskat fram den här veckan. Grattis säger jag i dag till Roger Gustafsson i Hedemora, Marianne Nyman i Djurås och Veronica Schopper i Leksand, som har svansar att vänta med posten.

Och som jag alltid sagt, alla goda ting är tre! Under veckan lovar jag därför att klura ut en fråga till i samma stil och en tredje gång lotta ut tre pälssvansar.

Så häng med och må så gott tills vi hörs igen!

Tasekram sibiren Triton med bröderna Artemis och lille Febus

12 svar på ”Min önskan gick i uppfyllelse”

 1. Hipp hipp hurra på din födelseda….önskar Tizzy,matte o husse!
  Vilken tur du hade att snön kom på din födelsedag.
  Vet du va Triton jag är också 3 år…tassekramar från Tizzy…mjaupp hälsa dina bröder!

 2. Grattis på födelsedagen i efterskott! Din matte tar fantastiskt fina foton på dig och dina bröder! Ni är så fina! Kram till er! 🙂

 3. Stort grattís i efterskott. Tänk vad tiden går fort. Det var ju inte så länge sedan du var en liten buskille som Febus. I måndags när all snön kom så tänkte jag på er och vilken lycka ni måste känna. Jag ser på bilderna som matte har tagit att ni verkligen njöt. Nu får vi hoppas att det snart kommer mer snö för det tycker jag också är så mysigt.
  Kram från Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

 4. Grattis Triton på din 3 års dag, tänk att det skulle snöa på din dag, min Nisse som bara har varit inomhus i Skåne tyckte också om att hoppa och skutta i den första snön som han hade fått se, han gjorde flera tokrace och skutt i den nya vita snön, så detblev stora ränder i snön, han tyckte tydligen att det var roligt att få skutta i snön. Kram från Nisse och matmor.

 5. Jag blev väldans förvånad när jag vaknade och allt var vitt ute, jag har ju sett det förut men inte sååå mycket. Fast det dröjde inte länge förrän jag for runt som ett skållat troll, körde med nosen långt under snön, snosade så jag råkade dra in snön i nosen. Matten sa att man inte ska inhalera snö, humf kunde hon sagt innan vi gick ut.

  Så jag förstår att ni har haft jädrans så roligt, med allt det vita även om det gick bort rätt så fort så vet vi både ni och jag att det kommer tebaker, hihi. Då du ska vi har riktigt roligt, ni där nere och jag här uppe, då ska vi leka i snön och busa runt, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 6. Visst sjutton matten är lite för snabb för mig, för jag glömde ju alldeles bort att gratifilera dig. Så Triton stort GRATTIS i etterskott, på din 3-årsdag!!!!

  GRATTISrusselpussisar!!!

 7. Hej Triton, grattis på DIN födelsedag! Som redan har varit, men födelsedagar kan man egentligen fira så ofta man vill. Jag brukar läsa en bok som handlar om katten Findus, han firar födelsedag minst tre gånger om året.
  Tack för den fina presenten min katt Emma fick just idag. En extra svans!, att leka med. Åh vad roligt hon har haft med den en stund. I morgon är det min födelsedag, det känns så bra att Emma också har fått en present.
  Jag tycker du Triton och dina brorsor är så otroligt söööta. Jag vill bara kunna klappa och krama er. Men det räcker väl ändå att få åtminstone titta er så ofta jag kan på min dator. Min katt Emma tycker inte! om snö. Hon ställer sig och jamar så högt hon kan. Hon vill att jag genast ska ta bort! den, snön. Genast, Nu!

  Många mjuka kramar till er alla tre.
  Från Emma och mig, Veronika

 8. Hej Veronika! Grattis på DIN födelsedag, och jätteroligt att Emma gillade pälssvansen. Har du vägarna förbi, så slå bara en signal i förväg, så är du jättevälkommen in och hälsa på.
  Tassekram Triton

 9. Grattis i efterskott och vilken härlig födelsedagspresent du fick 🙂

  Kram Mia ( matte till Spotty, Poppy och Missy och nu även mamma till Fabian)

  Spotty har stenkoll på bebisen i huset, och vill gärna busa med hans händer och fötter som viftar 🙂
  Det han inte tänker på är att han säkerligen får igen sen när Fabian kan sitta och krypa *ler*

 10. Hej Mia! Tack för det och ett ännu större grattis till dig som blivit mamma till en liten Fabian. Matte hälsar och grattar hon med.
  Tassekram Triton

 11. Tack själv!! Hälsa även matte och tacka! Om ni katter tycker om barn, så kan säkerligen Fabian komma och hälsa på i sommar när ni har öppen trädgård. Kram

 12. Mamma Mia! Självklart är lille Fabian och hela familjen jättevälkomna nästa sommar. Tiden går fort och snart vänder det. Vi ser alla fram emot att träffa lille Fabian, som på sitt sätt var med redan i somras!
  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus, och husse och matte förstås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *