”Terroristen” går till attack

Kärt barn har många namn. ”Terroristen” är det mest gångbara på pysslingen här hemma! Just nu i alla fall.

För vad annat kan man kalla en liten vit ängel, som lyser av bus så fort han slår upp sina oskyldiga ljusblå ögon. Sedan tittar han uppåt, nedåt, framåt i sidled och till och med i kors innan han stjärtviftande siktar in sig på målet för attack.

I nästa stund hänger han om halsen på mellanbror Artemis eller mig. Eller så jagar han våra svansar och hoppar upp på våra ryggar, så vi känner oss som stora klumpiga ardennerhästar.

Jag måste erkänna att ”Terroristen”, eller Febus som han egentligen heter, verkligen är smal som ett streck och smidig om en katt i motsats till oss. Ändå är han ingen liten vekling, utan en rejäl lillebror med sina fyra månader och tre kilo.

Och det trots att han haft lite problem med magen. Fast det är bra nu, och egentligen hade han inte alls behövt ha de svindyra medikamenterna jag berättade om förra veckan.

Inte heller var det flugornas och spindlarnas fel, utan han hade av misstag fått kvar ägg av de där smala runda vita maskarna, som alla kattungar har i magen.

Det hade lett till att han fått nya maskar fast han fått medel mot dem innan han kom. Så det behövdes bara en spruta med gul pasta i munnen på ”Terroristen” för att magen skulle vara i sin ordning på ett par dagar.

Tack och lov för det! För lillebror Febus har ju varit satt på diet, då magen varit i olag. Det har betytt att Artemis och jag också snällt fått finna oss i att bara äta knaprisar, fast det kan smaka bra med lite godsaker, som fina fisken och spraygrädde ibland.

Nu är ordningen återställd på det planet, men jag ville berätta hur mycket elände masken kan ställa till med. Berätta det ifall att någon mer lillasyster eller lillebror är oförklarligt lös i magen.

Maskarna kan luras och finnas kvar om inte medlet tagit som det ska eller den lilla kattungen fått för liten dos. Då är det bara att göra om proceduren, så blir lilla magen glad igen.

Måste också berätta att matte fick världens chock i dag, när vi var ensamma hemma och husse var ute i skogen. Då var ”Terroristen” plötsligt borta och kom inte fram som han alltid gör när hon lockar Febbe-Febbe-Febbe!

Jag och Artemis såg att hon blev alldeles vit i ansiktet, hann tänka tusen tankar och krypa runt i de blöta buskarna, innan hon öppnade uthusdörren och han bara satt och väntade på att få komma ut.

Och visst var det skönt att  ”Terroristen” var hemma och inte hade kommit bort. För jag är faktiskt lite imponerad av hur glatt han alltid kommer springande med svansen i vädret så fort matte lockar på honom.

Där har jag lite att lära, för jag kan ligga alldeles still i buskarna och inte ge ett ljud ifrån mig när jag är på det humöret. Jag tycker det är jättehärligt att se matte springa runt och leta efter mig och locka med sin allra mildaste röst.

Fast hon känner mig numera , och slutar snart leta även om hon inte hittar mig. För hon vet att det aldrig skulle falla mig in att rymma hemifrån. Ska jag ut på äventyr ska jag det tillsammans med husse eller matte, och ska vi sova gör vi bröder det tillsammans alla tre!

Tillsammans har matte och jag med arbetsmaskinens hjälp också dragit tre vinnare, som alla visste att Fjäriln vingad syns på HAGA..

Lyckliga vinnare den här gången är Veronica Johansson, Stora Skedvi, Marie-Louise Lundh, Mora och Karin Persson, Borlänge. Två trisslotter vardera kommer med posten de närmaste dagarna.

Med det tackar jag för i dag och önskar er alla allt gott tills vi hörs igen!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och lille Febus

3 svar på ””Terroristen” går till attack”

 1. Det där med terrorist, känner jag igen 🙂 Vår grabb är ganska billig vissa nätter när han ska ta ens fötter, men han blir förlåten väldigt snabbt, då han är så go 🙂
  Kram Mia ( matte till Missy, Poppy och Spotty)

 2. Matten glömde tävlingen åt mig fast jag oxå visste vad det var, för matten brukar sjunga för mig när jag var valping, nu är jag snart stor, hela 5,5 mån, hihi.

  Jag är nog något av en terrorist jag oxå, för när jag är glad så hoppar jag upp på mattens rygga, hihi. Sicken tur att inte Febus hade rymt, du och Artemis får se efter honom så han inte får för sig att gå ut på egen tass. Matten hälsar så gott, hon tycker att ni är jättesöta där ni ligger bredvid varandra.

  Russelpussar.

 3. Hej Triton! Ja tänk vad dom där små maskarna kan ställa till det. Det gäller att vara på alerten och kolla. Tänk att lillebror Febus inte gjorde något väsenav sig när han satt instängd. Han måste ha smugit in i uthuset när husse hämtade svampkorgen. Dom där småttingarna är ju så nyfikna. Nu får ni se till att vakta honom extra noga.
  Ha det så bra alla tre från Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *