Vilken härlig dag…

Plötsligt hände det! Solen sken från en klarblå himmel och det blev somrigt varmt och skönt. Trädgården fylldes till brädden av rara kattvänner, som alla ville hälsa på och gosa med oss.

Till och med rara Maggie från Hedemora kom med strandbagen, som hon hade med sig i fjol och som jag somnade i då. Den gav mig återigen chansen att krypa undan en stund, och nu fick den vara kvar.

Hon hade inte hjärta att ta den med sig hem en gång till, och nu har även mellanbror Artemis upptäckt vilken salig sommarsäng den är ute i trädgården. Man ser allt  men syns inte själv!

Så söndagen blev precis så bra som jag hade hoppats på, och lillebror Febus skötte sig som en prins. Mellanbror Artemis och jag  var lite oroliga för att han med sina 15 veckor skulle tröttna ur, men han trivdes som fisken i vattnet med att bli pussad på magen och gosad med.

Så Artemis och jag  kunde ta det lilla lugna och tassa runt bland gamla och nya vänner. Lillebror svarade för underhållningen och charmade alla som kom i hans närhet!

Han höll igång bland alla kattvänner, tills han blev så trött att han såg i kors, men då var det redan kväll. Och först sent omsider somnade han omgiven av alla tänkbara spännande leksaker, som vi fått och testat tillsammans och lekt med sedan dess.

Vi har också hjälpt matte plantera och och byta krukor till de fina blommor vi fick . Därför har jag haft lite att bestyra och dröjt någon dag längre med bloggen. Hoppas ni förlåter det, bara den här enda gången!

Jag har ju också fått lov att smälta alla spännande intryck för att kunna sätta dem på pränt. Det går liksom inte bara att rusa sta! Men som det känns i dag, känns det så bra, att jag redan hoppas på en fortsättning nästa år!

För visst är det något visst med traditioner, och min Öppna Trädgård håller ju på att bli tradition. Och även om det inte så många som orkar bära mig så var det en och annan som klarade av det.

Från när och fjärran kom nya och gamla vänner, och gjorde sammankomsten extra spännande. Alla med egna små lurviga älsklingar troget väntande på husse och matte därhemma.

Lillebror Febus tassade från famn till famn och fotograferades från alla håll.  Pigg på att leka med allt och alla, och ständigt på jakt efter nya äventyr. Men han sov ovaggat hela natten vill jag lova.

Undra på det när alla ville känna på honom. Och hur många pussar han fick på magen den här söndagen kan jag inte ens gissa mig till! Men han stortrivdes helt klart med att få visa upp sig.

Soliga leenden överallt var det den här sommardagen när det inte föll en droppe regn över oss som samlats i trädgården. Så jag börjat nästan tro att jag har tass med vädergudarna, och det är i så fall en gudagåva att vara tacksam över.

Med det vill jag tack alla underbara människor, som kom och gjorde min lilla Öppna Trädgård till något stort för mig, mellanbror Artemis och lillebror Febus.

Och när vi skiljts åt för den här gången satt jag och mellanbror mellanbror Artemis en lång stund på långbordet och tänkte på viken fin dag vi haft tillsammans med alla rara kattvänner som kommit och firat med oss på Elsborg.

Husse och matte kallar numera sista söndagen i juli för Triton-dagen! Det är jag jättestolt över och firar den helst, som i söndags, i rara vänners lag!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

6 svar på ”Vilken härlig dag…”

 1. Hejsan! Tusen tack för en helt underbar eftermiddag i er vackra trädgård och de vackraste ” blmmorna” är minsann du Triton och dina yngre bröder! Eran lilla Febus verkar vara ett riktigt kvicksilver, inte stilla många sekunder i taget! Ta hand om er nu och hälsa matte och husse så gott!
  Kramar från Inger och Morris

 2. Hjärtligt tack för den fina dagen i er trädgård!Så kul att vi blev så många kattvänner.Artemis och Febus verkade och trivas bland dina Bloggvänner.Tack för go´fikat oxå.
  Triton du får hälsa din familj och må så gott!/Lena

 3. Hej Triton! Jättetack för en återigen solig och trevlig eftermiddag hemma hos er. Det var roligt att få träffa dig, Artemis och lillebror Febus. Han är så jättegullig den lille pysslingen och vilken mjuk päls han har. Och ett stort tack till husse och matte som hjälpte dig med fika och godsaker. Vi ses igen nästa sommar.
  Många kramar från Lotta

 4. Så synd att matten och hussen inte hade tid att åka till Falun, nu när du och dina småbröder hade öppen trädgård. Matten säger att det är besvärligt när saker krockar men att det är inget att göra nåt åt.

  Kuligt att ni fått en massa leksaker, så nu undrar jag vad en kisse leker med för jag antar att det inte är tuggben, bollar och stora luddiga ankor, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 5. Hejsan och tack för en underbar eftermiddag. Om du bara visste vad mycket kattprat det blev. Trevligt att nu ha fått träffa dig Triton och även Artemis och lilla Febus. Febus blev väl helt slut efter den här dagen. Kul att ni fick ha kvar den omtyckta ”väskan” som ert lilla extra krypin. Tacka din matte och husse också som hade hjälpt dig att ordna så trevligt bland alla prunkande vackra blommor. Hoppas även du fick avsmaka den goda gräddtårtan vi bjöds på, den var mums må du tro!
  Kram Laila

 6. Hej o tusen tack för en underbar söndag med Triton,Artemis,Febus, matte o husse!
  Vad roligt att strandväskan är så poppis o att även dina bröder får låna den då o då!!!
  Tack för allt vi bjöds på, sååå gott!
  Kramisar från oss 3
  Maggie,Tommy o Tizzy…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *