Febus – gulleplutt eller ”monster”

Förlåt att jag är sen, men det känns som dagen efter hela helgen! Måste erkänna att jag inte bara är seg och slut, utan fortfarande också lite skraj för det där ”pysslingmonstret” Febus som intog huset på fredagseftermiddagen.

Så jag håller mig mest  ute på gården och sover på farstukvisten. I fredags natt fick lillebror Artemis och jag vara ute ända till halv tre på morgonen, för att jag inte vågade gå in och han jagade fjärilar.

När matte till slut tvingade in oss, för att själv våga somna en stund, låg lillebror Artemis  och jag i fönstret och höll koll på det stora vita ”monstret, som låg och sov mellan husse och matte i sängen.

Lillebror Artemis var helt cool och tittade med längtansfulla ögon på sin söta lillebror, medan jag, skräckslagen för ”monstret”, sjöng en så falsk vaggvisa att jag släpptes ut igen efter ett par timmar.

Nu börjar väl skräcken släppa och ”monstret” krympa även i mina ögon. Så får jag bara natten på mig, så ska nog jag, precis som alla andra, se att Febus faktiskt bara är en liten kattunge och hur snäll som helst.

Inte minsta lilla  morr eller fräs har han gett ifrån sig. Bara krökt ryggen lite försiktigt och burrat up svansen.

Medan jag låtit hur illa som helst, så fort någon här hemma så mycket som petat eller tittat på mig.

Det tycks nu den gode Febus inte ha brytt sig det minsta om, utan helt förnöjt sprungit omkring och lekt med allt han kommit över från första stund.

På bara några timmar hade han kollat in hela huset, båda badrummen med kattlådor och även testat våran större låda.

I går kväll när solen började skina fick han också följa med husse och matte ut och känna  på gräset här hemma i den lilla lekhagen husse ordnat åt honom.

Där busade han med en fjäder på skaft en dryg halvtimme, innan han plötsligt kom på att han kunde klättra ut.

Sedan var det det ett evigt klättrande resten av kvällen. Både på gallret till hagen och i trädet där inne.

Det var väl först då jag började inse hur liten han faktiskt är vår nya lillebror. Så i morgon, på tredje dagen, ska jag väl våga bjuda på mig själv jag med!

Lillebror Artemis, som numera är mellanbror, har redan börjat leka med Febus. Han fick till och med ligga med honom ute i solstolen en stund i går kväll.

Favoritstället inomhus är annars köksfönstret, där lillpippis har sitt matställe utanför. Där hjälper han redan till med tassen att lägga ut godsaker åt pippisarna.

So far so good, och nu är det alltså tolv kattfötter som tassar omkring här hemma. Kattfot heter också blomman i rabatten, som jag råkade trampa på veckans tävling.

Värmen har ju också kommit, även om det regnar här i Falun i dag. Så mina små kylväskor lär komma väl till pass framöver. Många rätta svar har  kommit in, och med arbetsmaskinens hjälp har matte och jag dragit tre lyckliga vinnare.

Dessa är Felix Hägg Arvidsson, Lima, Åsa Jansson, Falun och Ulrika Johansson, Hedemora. Grattis alla tre och väskorna kommer i veckan på posten.

Med det tackar jag för mig på farstukvisten, där mellanbror Artemis håller mig sällskap en stund, och önskar alla en härlig sommarvecka med mycket sol. Själv lär jag få fullt upp med att ta reda på om Febus är en bussig kille eller en liten busunge!

Tassekram Triton med småbröderna Artemis och Febus

7 svar på ”Febus – gulleplutt eller ”monster””

 1. Hej Triton. Så lillebror Febus har äntligen kommit hem nu. Du ska se att det kommer att gå jättebra. Han är ju bara en liten pojke. Det gäller att du och Artemis tar väl hand om honom och ger honom jättemycket kärlek. Då kommer ni att få kärlek tillbaks ska du se. Ha en fin vecka och lär känna varandra ordentligt nu.
  Många kramar från Lotta, Tusse, Zibell och Leo.

 2. Hej!
  Vilken söt lillebror ni har fått!! =D Ja, ni var ju också söta som små kattungar =) Har nämligen suttit och läst igenom ALLA inläggen i bloggen. Jag är i Hofors nu och umgås med mina katter. Det var kul att se dom igen!

  Nåja, ni får ha det så bra alla tre! =)

  Tassiga kramar från matte Anna, Jemina, Trigun & Hellraiser

 3. Jaså, du är rädder för Febus, fnys han är ju bara en liten misse och inte mycket att vara rädder för. Fast han är kanske som jag, en massa vassa gaddar i truten, matten säger att jag ser ut som en gädda. Sen har han välan klor oxå för han är ju kisse, hihi. Vass överallt med andra ord, ja, ja ni vänjer väl er så småningom, hihi.

  Får välan tacka för vinsten, hade jag inte räknat med. Här har det varit sidomester och jag har varit på Vansbrosimmet. Jistanes så mycket folk det var och så mycket hundar, en blir ju alldeles sluter. Inte mycket till sidomester det inte, hihi.

  Russelpussar.

 4. va jätteskoj att läsa dina rader och höra att ni nu fått en lillebror.Grattis Triton och lycka till.
  Kram o tass från mej och Maya.

 5. Hej på er!
  Roligt att Febus känner sig hemmastadd på en gång, men han vet nog med sig att han ska få bo hos dom bästa av bästa.
  Något ” monster ” tror jag inte att han är, möjligen en ” gulletrollunge ”.
  Är det möjligen så att du är lite avundsjuk på honom för han får sova hos husse och matte? Nejdå, jag tror inte att du missunnar honom det.

  Nu är det bara att vänta och längta till söndag igen och se vad som har hänt och vad ni har haft för er den här veckan.

  Ha det så trevligt!

 6. Hej Triton! Det var jättekul att se er nya lillebror och jag måste säga att jag tycker han är liten och söt. Om du är osäker på honom så tycker jag att du ska lita på matte och husse som ju bestämt att han ska bo hos er. Du är störst, äldst och klokast och den nye lille sambon behöver nog din hjälp med allt som är nytt för honom. Det låter bra att Artemis verkar acceptera honom lättare. Han behöver nog också en ”fadersuppgift” eller storebrorssyssla. Lycka till alla tre!

 7. Hejsan hela familjen !

  Många tassekrammar o lycka till o
  ta hand om varandra, det här var så jätteroligt.

  Varma tassehälsningar från
  Annette o kissarna Sotis o Bim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *