Veckans Triton om gudagåvor

Nog för att jag gillar vatten, men alldagsregn sätter sina spår på den gladaste katt. Till och med jag tröttnar ur efter att ha sprungit ut och blivit blöt och in för att bli torkad torr i flera dygn.

Bara en sån sak som att missa kvällspromenaden, för att himlen öppnar sig, tar på vill jag lova. Lillebror Artemis tar det med ro, men jag får det där som ni människor kallar för abstinens.

Det största som hänt den här veckan, åtminstone i fråga om storlek, var när bamsen Loke häromdan kom och hälsade på. En maffig bjässe, som väger fem gånger mer än lillebror Artemis och jag tillsammans!

Nu kommer han hit för att vi ska få bekanta oss med varann och bli kompisar. Kanske till och med gå på promenad tillsammans!!! Leonberger som han är har ju lite lejon över sig, så jag hoppas innerligt att han ser mig som en stor sibirisk tiger.

Hur som helst verkar han vara en mysig kille, och vi låg faktiskt mitt emot varann på gräsmattan och tittade varann i ögonen en lång stund. Synd nog kunde han inte hålla tyst, utan gav från sig ett sånt där våldsamt glädjetjut som rubbade stämningen.

Men spännande var det, och även lillebror Artemis var jättenyfiken på den lurviga ”nallen” som har nästan samma färg på pälsen som han själv. Och när Loke försvann låg vi båda en lång stund och kikade under grinden efter honom.

Jag hoppas faktiskt att han kommer tillbaka, för han var en av veckans ljuspunkter. Och visst vore det häftigt att ha en kompis som han!

För annars har det varit mest nedslående regn i dubbel bemärkelse. Så på gränsen att bryta ihop behöver jag lätta upp stämningen liten gudabenådad tävling. För nu vet jag att det är gudagåvor att ha fått namn som Triton och Artemis.

Fast jag har märkt att de är många som tycker det är lite märkliga namn. De frågar om och om igen! Så frågan jag vill ha svar på är vilka mytologiska figurer lillebror Artemis och jag fått våra namn efter.

Det är inga dåliga förebilder vi har att leva upp till minsann. Fast när matte gick in på nånting som heter google i arbetsmaskinen för att titta närmare på dem fick hon världens överraskning.

För efter att ha skrivit ”Triton och Artemis” och tryckt på bilder, dök lillebror Artemis och jag upp i all oändlighet. Först långt, långt nedanför oss kom så de Triton och Artemis hon för stunden letade efter och som vi är namnade efter.

Och det jag undrar är förstås vilka de egentligen är, de Triton och Artemis, som vi fått våra namn efter. Vet du svaret skicka då det till pia.persson@dt.se senast på lördag, så jag kan berätta vilka tre som vunnit två trisslotter vardera nästa söndag.

Och medan ni funderar, och jag hoppas på en kvällspromenad, låter jag er njuta av bilderna på lillebror, som som tar det mesta med ro och innan regnet kom roade sig  en lång stund med att jaga ett halmstrå.

Tassekram från Triton med lillebror Artemis

 

6 svar på ”Veckans Triton om gudagåvor”

 1. Hej på er! Nu har jag en ny fråga… 🙂 Jag är fortfarande väldigt nyfiken på er ras eftersom den förhoppningsvis skulle passa min allergi. Jag har en katt, blandning av huskatt och norsk skogskatt, som jag lyckligtvis tål. Lakrits får vara ute som han vill och det går bra eftersom vi jobbar hemifrån. Men i annonser jag sett om sibirisk katt står det ”Ej som utekatt”. Betyder det att er ras har svårt att klara er ute på egen hand? Det skulle kännas svårt att ha 2 katter varav endast den ena fick gå ut…

 2. Hej igen Lillemor! När det gäller din allergi så tror jag att vi skulle passa dig bra. Vår ras anses ju vara den mest allergivänliga, och då du tål Lakrits skulle det säkert inte vara några problem att tåla en sibir. Vi är stora och starka, så nog klarar vi oss bra ute, men vi är också så sociala att vi gärna vill vara både ute och inne tillsammans med vår familj. Precis som de flesta uppfödare av raskatter, säljer även uppfödare av sibirer sina ungar som innekatter. Det betyder att de vill att katten ska ha en rastgård ute eller gå ut i sele, och det beror helt enkelt på att de är rädda om kattungarna de säljer. En utekatt lever ju mycket farligare än en katt som går ut med sin husse eller matte. Sedan beror det förstås väldigt mycket på var och hur man bor. Hoppas du fått svar på dina frågor, och bor du inte allt för långt borta får du gärna komma och kolla om du tål oss.
  Tassekram från Triton och Artemis

 3. Ser att du och brorsan din träffat en leonberger, de är mysiga hundar. Om ni har tur och träffar honom igen så kanske ni kan hänga i hans man, för det testade jag som liten valping, hihi. Visst har det varit trökväder, inte ens en tax vill vara ute, fast idag var det härligt trots att det var mulet.

  Taxpussar.

 4. Hej Hillman! Tack för tipset och för att du finns. Har saknat dig jättemycket! Lovar att försöka prova Lokes man, då du verkar vara en klok tax som varit med om det mesta. Kom gärna med fler tips när vi bara är ungdomar kvar här hemma.
  Puss på dig och matten från oss alla här hemma!
  Triton och lillebror Artemis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *