Veckans Triton om lugna gatan

En och två smällar kan man ta! Men tre smällar på raken blev för mycket. Först förlorade vi storebror Nisse, sen var det inkräktarna och slagsmålet på gården och slutligen  lillebror Artemis plötsliga vårkänslor och tokrymning.

Ni människor kallar det att gå in i väggen, och det är precis vad jag var på väg att göra. Så den här veckan vill jag lova att det har varit lugna gatan här hemma.

Jag har mest legat på en trave mjuka dynor högt uppe i uthuset och sovit. Självklart med lillebror Artemis  inom räckhåll, tills jag vågar lita fullt ut på honom  igen.

Inte ens att jag tjatat mig ut i ottan utan sovit lugnt tills husse och matte gått upp. Allt som hänt har liksom kommit efter, och det har nästan känts som om undertråden hållit på att ta slut.

Sånt är livet för oss alla. Det går upp och ner precis som solen. Och ibland måste man faktiskt stanna upp och tänka efter för att hinna ikapp.

Det är precis det jag har gjort nu, medan såren sakta läkt både inombords och utanpå. Och lillebror Artemis plötsliga vårkänslor verkar också ha klingat av och han kommit ner på jorden igen.

Jag berättar inte det här för att ni ska tycka synd om mig. Nej, jag berättar det som en förklaring till varför jag inte har så mycket nytt att berätta.

Men det här att slå sig till ro, och bara ligga på en trave dynor och filosofera, är inte så dumt det heller. Man både samlar ihop sig, kommer på bättre tankar och får nya idéer.

Som den här att göra en tävling av att  jag faktiskt har en världsberömd namne på fyra ben. En namne med en sagolik vinnarskalle, och som ibland till och med tävlade barfota.

Nu har han lämnat tävlingsbanan och lever livets glada dagar som flerfaldig miljonär. Jag vill veta hans fullständiga namn och vad han har ägnat sig åt.

Trisslotter med chans till miljonvinst väntar tre lyckliga vinnare som kan svaret. Och svaren vill jag ha senast lördag för presentation av vinnarna nästa söndag.

Oj, förlåt  jag höll på att glömma! Adressen är förstås som vanligt   mailto:pia.persson@dt.se

Med det tackar jag för mig, men måste först tala om nånting, som  jag glömt att berätta. Nämligen vad som hände med alla mina förlorade ulltussar, som matte plockade upp efter slagsmålet med den mörkgrå saken med vit haklapp.

De tussarna klädde matte dvärgträdet på gården med så det såg ut som en julgran. Och tydligen var slagsmålet så väl tajmat att både storpippis och lillpippis precis höll på att bygga bo.

På bara några minuter var trädet länsat på varenda pälsstrå, som de nyfödda pippisungarna nu ligger och myser på. Så inget ont som inte har nå´t gott med sig! Jag har päls så det räcker och blir över ändå.

Tassekram från sibiren Triton med lillebror Artemis

5 svar på ”Veckans Triton om lugna gatan”

 1. Vad skönt att du har haft lungt på gården, kan behövas efter allt Här hemma har det varit fajt mellan mig å Stensture så tussarna rykte. Matte fick smaka på klorna åxå må du tro, så vi har har varit ett sargat gäng den här veckan. Va bra att småpippisarna fick sova på din mjuka päls.Ser skönt ut på dynorna i uthuset.
  Tassekram från Fialotta

 2. Hej Triton!
  Oh, vad skönt du ser ut att ha det. Verkligen avslappnad, och det behöver du efter allt vad som har varit. Men jag tycker att Artemis ser lite lurig ut, kanske han ligger och funderar ut något bus. Du får nog ha ögonen öppna, eller bara kisa lite, annars kanske han kommer farande och överraskar dej.
  Kram på er allihop!

 3. Hej Fialotta! Låter väldans allvarligt. Vad i all världen skulle det vara bra för. Ta det nu lugnt och krya på er alla tre. Och hälsa Stensture från mig att han, som husets herre, måste vara lite gentleman.
  Tassekram från Triton

 4. Klok det är du Triton och smart är matte..som delade med sej till pippisarna.Det blev säkert en skön bädd till de små pippibollarna som får sova på pälstussar från dej.
  Du önskas en lugn och fin vecka från oss!

 5. De däringa dynorna får dig nästan att se ut som en viss prinsessa i sagan om den däringa ärtan, hihi. Va bra att lillebror lugnat ner sig, så även du kan koppla av, det kan behövas efter fajten i trägår’n.

  Jag (Illerson) tackar allra ödmjukast för det fina e-brevet med gratulationer och allt.

  Taxpussar från brorsorna i norr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *