Veckans Triton om 120 kattungar

Aldrig får man vara riktigt glad! Som jag var i början av veckan när flera jättestora plogbilar körde rent på trottoaren här utanför.  Och bara just här på Elsborg i hela stan!

De kom som från ingenstans just som jag börjat skriva brev till kommunen. Glad i hågen trodde jag förstås att det var mitt morrande i bloggen, som satt fart på kommunfarbröderna. Framför allt som det bara var i vårt kvarter som det dundrades rent från snö.

Så jättemallig med svansen i vädret tassade och jag med matte ut på den första trygga kvällspromenaden på länge. Kände mig som en kung, över vad jag lyckats åstadkomma.

Men säg den glädje som varar för evigt! Redan nästa morgon läste matte i tidningen att en sopbil fastnat i snösörjan på Elsborg och att det var därför trottoarerna plogats rena just här.

Fast det stod också att även räddningstjänstens killar hade klagat på framkomligheten och trafikfaran just här, så jag har i alla fall varit rätt ute. Och nu är det samma visa igen efter torsdagsnattens oväder.

Allt som kom då är nu upplogat på trottoaren igen, så det är till att ut och tassa mitt i vägen på nytt. Få se om det måste till ett brev till kommunen i alla fall. Det får vädret  och mitt humör de närmaste  dagarna utvisa.

Jag är nämligen lite ”snuttig” för jag tycker att ingen bryr sig om mig. Det är bara lillebror Artemis det handlar om hela tiden. Först för att han varit till veterinären, och nu för att han fått nån inflammation i ett öga och ska till sin doktor tidigt i morgon igen.

Det är förstås synd om honom, men jag rår inte för att jag känner jag mig lite övergiven. Tur att jag har er att ”prata” och trösta mig med, när jag nu får komma i andra hand här hemma.

Glad är jag i alla fall att få gratulera Tina Bergqvist i Säter, Marianne Kullander i Borlänge och Jeniffer Sandberg i Västerås, som svarade rätt på min kattungefråga förra veckan och har trisslotter att vänta med posten.

Frågan var hur många småttingar en kattmamma som inte varit till veterinären kan få under sitt liv. Och svaret är enligt Djurskyddets uträkningar hela 120 stycken! Det var faktiskt rätt många som hade läst ”Liten handbok för kattägare” och svarade rätt.

Alla ni andra som är intresserade, och vill ha den lilla handboken, är välkomna att höra av er med namn och adress så hjälper matte  mig att skicka den alldeles gratis till er. Jag sitter på en liten hög såna, som jag gärna delar med mig av.

Där står faktiskt en hel del tänkvärt för alla som har, eller funderar på, att skaffa sig en liten kompis. Förhoppningen är ju att vi ska få vara tillsammans i jättemånga år, och därför gäller det, som det så vackert heter, att tänka efter före.

Måste förstås också be er hålla tummarna för lillebror Artemis i morgon. Jag är självklart orolig för honom jag med, fast jag blir så där lite ”snuttig” ibland.

Han är ju faktiskt för skön den lille vännen, när han som här slappar i fåtöljhörnet och tittar på tv. Favoritprogrammet är förstås Animal planet, med alla vilda djur.

Men han kan också ligga så där skönt tillbakalutad och titta på både ishockey och trav. Huvudsaken är att det är nånting spännande som rör sig.

Undra på att alla faller för honom. För så mycket sötare går det ju bara inte att bli. Och jag är inte det minsta avundsjuk! Bara så ni vet.

Jag lovar på hedersord. Det är alldeles, alldeles säkert!

Tassekram från sibiren Triton 66 veckor ung och 7 000 gram tung

4 svar på ”Veckans Triton om 120 kattungar”

 1. Visst är han för söt din lillebror.Men det är ju du som är kungen hemma hos er eller hur Triton?Men om vi hjälps åt att hålla tummarna för Artemis imorgon så går det nog bra ska du se.
  Morris o Sissi

 2. Hej Triton!
  Jag tror inte att du behöver vara orolig att känna dej utanför. Men du vet att när man är liten och ska till farbror doktorn så behöver man lite extra mys med matte. Men både matte och husse räcker till för er alla tre. Nu ska vi hålla både tassar och tummar för Artemis i morgon.
  Du ska hälsa till Artemis och Nisse från mej.

 3. Jag känner igen det där med att känna sig åsidosatt, när hussen håller på med Illerson för han har varit lite sjuker på sista tiden. Fast jag behöver inte heller vara avundsjuk, för hussen finns för mig med och matte och Lill-husse. Flera tvåbeningar är braigt att ha, för då är det alltid någon som har ett knä över för en språkig tax, hihi.

  Hoppsa att din lillebror blir frisker när han varit till kossadoktorn, han får säkert medikaniner så det fixar nog ögat.

  Taxkramisar.

 4. Känner igen det där, min matte håller på med Stensture han har åxå inflammmation i ögonen, matte ska till veterinären idag.Matte kelar med mig förstås, men jag vill ha henne för mig själv. Vilken sjysst stil han har lillebror i stolen men jag tycker du är kolast i Falun.
  Allahjärtans tasskramar till er pojkar å era tvåbeningar/Fialotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *