Veckans Triton om pärsen i buren

Hu då, vilken pärs! Tänk dig bara att ligga en hel dag i en bur och spela cool genom att sova räv i väntan på att en domare ska ”besikta” dig. Men vi klarade det med glans, både lillebror Artemis och jag, och fick var sin sidenrosett med oss hem.

Det var ju förstås kul på sitt sätt, när vi nu ändå var där. Matte får väl hänga upp dem nånstans som minne, för några fler lär det knappast bli. Nu har vi ju hållit vad vi lovat!!!

Bäst av allt var förstås att jag inte var för trind, som matte  började yra om i förra veckan. I stället skrev domaren Michael Edström att jag hade en fin rektangulär kroppsform med tyngd och substans, fin benstomme och muskulös kropp.

Med andra ord är jag en riktig torped, som husse så stolt brukar säga. Och hade han fått bestämma skulle jag ha ställts ut i torped-klassen och docksöta lillebror i dock-klassen. Men nu fanns det ju inga såna klasser, så vi fick snäll inrätta oss i ledet.

Tro det eller ej  men om jag ser grym ut så ligger jag faktiskt framför domaren och kollar på honom när han skriver sin rapport om mig. Och jag lär erkänna att han måste ha haft mirakelhänder, för det var inga problem när han lyfte upp mig framför publiken.

Även lillebror fick beröm av sin domare Jörgen Frithiof, som beskrev honom som en välbyggd kille med härlig kropp och stomme. Sen fick jag lite kritik för mitt lite spetsiga nosparti och lillebror för att hans öron för dagen satt lite för högt uppe.

Men på det hela taget gick det bra! Jag fick jag beröm för mitt mycket fina temperment och lillebror för att han är en så charmig kille!

Faktiskt var det också flera okända besökare som kom och sa att de tyckte lillebror Artemis var den sötaste kattunge de nånsin hade sett. Det gladde förstås mig som tar hand om och har ansvar för hans uppfostran. Så vi är så nöjda så!

Framför allt för att vi har klarat av en utställning. Även om det som sagt inte är nånting för vare sig lillebror eller mig. Naturbarn som vi är är det friheten som hägrar, med gräs, grus, sand, skogsmark, snö och is och till och med vatten under tassarna.

Så fast det regnade ute, och jag var helt slut i går kväll, måste jag bara ut på en kvällspromenad med matte runt  kvarteret, innan jag kunde varva ner. För ska jag va´ ärlig, så tyckte jag  mest det kändes skämmigt att ligga passiv i en sån där utställningsbur en hel dag.

Enda trösten var att det regnet öste ner hela dan, så att det knappast gått att vara ute så värst mycket ändå. Och så var ju både husse och matte med, även om husse åkte hem till storebror Nisse under dan så han slapp vara ensam.

Det enda roliga med utställningen var att så många av er som läser min blogg kom förbi och hälsade på oss. Det värmde hjärtat, men tyvärr var det lite för rörigt för att jag skulle kunna vara så öppen och glad som jag är här hemma.

Så, som jag sagt förut, är ni välkomna att hälsa på storebror Nisse, lillebror Artemis och mig på riktigt om ni har vägarna förbi. Då får ni se en annan Triton än den ni såg i utställningsburen i går!

Innan jag slutar för i dag vill jag göra som alla kändisar när de varit med om något stort. Jag vill tacka och börjar med att tacka ”gammatte” Marianne Häljeryd-Jönsson från Brandalsund, som fanns med  som stöd och blev Best in Show uppfödare. Grattis!

Jag vill också tacka kompisen Jennie Fillman, som lånade oss ett glittrande silvrigt burskynke, och hennes mamma Christina Eriksson, som hjälpte matte att sätta upp det.

Jag vill också tacka kompisarna Lena Hagbohm och Birgitta Botolfs, som höll vakt vid buren när matte måste i väg med någon av oss, och kompisarna Monica och Bror Emilsson, som reste ända från Malung för att stötta oss.

Sist men inte minst vill jag tacka bloggvännen Lars-Owe Nilsson från Timrå för de glittriga vipporna, som lillebror och jag fick som present i ett paket på posten, och som vi hade med oss på utställningen.

Allt det här gjorde att det gick bra. Och nu är det över, så i dag är jag glad! Så glad att jag lillebror och jag lekt hela havet stormar i de norska brudspireorna hela förmiddan.

Hur den leken går till tar vi en annan gång. Nu ska vi fortsätta fira storebror Nisse, som fyller 15 år i dag. Det är faktiskt det viktigaste vi har att göra hela den här veckan.

Tassekram från sibiren Triton 47 veckor ung och 5 900 gram tung

6 svar på ”Veckans Triton om pärsen i buren”

 1. Hej Pia! Grattis till Artemis´ och Tritons ”rosetter”!
  Kommer jättegärna förbi och hälsar på dem någon gång! Dom är så fina. Min lilla ”Promenadens vita skönhet” mår bra och är helt underbar – kelig och kramgo´av bara katten!
  Tänk att Nisse är still going strong!
  Kram från Siv Lennell

 2. STORT GRATTIS!
  Det är klart att sådana tjusiga killar får fina priser. Och det blir säkert många flera rosetter, för det är nog inte sista gången som ni är med på utställningar, den första, men säkert inte den sista.
  Och så vill jag också ropa ett STORT GRATTIS till storebror på födelsedagen!
  Hurra, hurra, hurra till er alla tre, men också till matte och husse!

 3. Oj vad fina ni är och duktiga.Skulle vi människor bli bedömda skulle vi nog inte klara att få någon rosett

 4. Tjena Triton!
  Jag vet att du uppförde dej så galant.Du tog charmpriset hos många besökare,och lillebror även han.Ni var båda så fina,som alltid!
  Hälsa Nisse:
  G*R*A*T*T*I*S på födelsedagen!
  /Lena &katten Maya

 5. Hej Triton, Artemis och Nisse!

  Först Grattis till Dig Nisse på födelsedagen i efterskott. Vad kul att Ni ”smågrabbar” gjorde så fint ifrån Er på utställningen. Jag åkte dit på lördagen men det var så mycket bilar så jag hade ingen plats att göra av min egen. Jag hoppas jag får komma och hälsa på Er någon gång. Det skulle vara jättekul eftersom jag läser Din blogg varje vecka.

  Många hälsningar från Lotta, ett stort ”fan”

 6. Hej Triton! Spännande om läsa om utställningen – jag och Lakrits har aldrig varit på en sån. Det där med ”spetsigt nosparti” låter fjantigt – bry dig inte om det, du som är så tjusig 🙂 Jag tror inte heller det är nåt fel på lillebrors öron, lite små bara, men de växer nog till sig! Grattis till storebror!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *