Veckans Triton om sin lillebror

Kära vänner! Tillåt mig att presentera min lillebror!!!  Han heter S*Mannegumman´s Artemis, är 12 veckor gammal och i mina ögon världens sötaste lilla sibir.

Han och jag har samma ”gårdsnamn” för att vi har samma pappa och alltså är halvbröder på riktigt.Men här hemma är hela han min alldeles egen lillebror och den bästa i hela världen.

Om jag lät lite högtidlig i början, så är det för att lillebror är det största som hänt, sen storebror Nisse tog mig till sig när jag flyttade hit. Och jag har klarat av att bli mellanbror, ta ansvar och vara stor och förståndig på bara en vecka.

Fast jag får väl lov att erkänna att jag blev jätteskraj när husse och matte kom hem med det hemska ”goldenmonstret” sent på söndan för precis en vecka sen. Storebror Nisse var som vanligt ”cool” och låg lugnt på golvet och välkomnade den pigga och nyfikna nykomlingen.

Då hade lilebror Artemis åkt 26 mil med storbilden i värmen, men såg ändå inte det minsta tagen ut. Säkert beroende på att matte haft med sig en kylväska med isklabbar, som hon lindat in i en frottéhandduk och lagt ovanpå filten i transportburen. Det verkade ha gjort susen, och kan vara värt att ta efter för den som ska resa med djur i hettan.

Men jag blev som sagt jätteskraj vid åsynen av ”monstet” som kom ut ur transportburen och sprang runt utan att veta vad jag skulle ta mig till. Jag var både nyfiken och rädd på samma gång. och kunde inte riktigt hantera det.

Så  när storebror Nisse hoppade upp i sängkammarfönstret, följde jag snabbt efter upp på övervåningen och kröp ner och gömde mig tätt bakom honom. Där låg jag sen hela kvällen och höll i honom medan åskan gick och regnet stod som spön i backen.

Som bortblåst var nu tanken på att hoppa på och busa elakt med storebror Nisse. Nej, nu gällde det att återigen få honom att ställa upp som min beskyddare, även om det skulle innebära att han då verkligen kom att visa vem som är kung på Elsborg.Snäll som han är ställde han upp och hjälpte mig på traven fram till lillebror.  Min nyfikenhet och önskan att närma mig honom började ta över. Men så fort jag nådde ända fram blev jag osäker och fräste till innan jag snabbt sprang i väg.

Så höll jag ett par dar, tills jag inte kunde hejda mig längre, utan började leka med lillebror. Sedan dess är vi bästa vänner, och jag håller koll på honom överallt. Matte behöver bara säga ”leta lillebror” så sätter jag igång direkt.

Det ska villigt erkännas att jag är så stolt över att ha fått en alldeles egen lillebror att ansvara för och ta hand om.  Och storebror  Nisse ställer förstås upp även som lillebrors trygghet, medan lillebror och jag är mesta lekkompisarna.

Och som sagt storebror Nisse har bevisat för mig att det är han som är kung, och jag kommer aldrig mer att stödda upp mig mot honom. Han visade sin storhet när han tog hand om mig än en gång fast jag varit så dum och bufflig mot honom på slutet.

Jag kan därför bara konstatera att lillebror kom i grevens tid och i ett huj återställde återställde  ordningen i familjen. Titta på honom och njut, för visst är  han världens sötaste. Min alldeles egen Artemis!

Tassekram från sibiren Triton 37 veckor ung och 5 300 gram tung

9 svar på ”Veckans Triton om sin lillebror”

 1. Vilket bedårande tillskott ni har fått i familjen! Ta väl hand om lillebror nu!:)

 2. Duktig är du Triton JÄTTEDUKTIG!
  Och snäll till tusen med.
  Kram o lycka till!
  /Lena

 3. Åh vad dina katter är vackra.Den lille nya är ju helt bedårande.Lycka till/Gunilla

 4. Åh, vilken tjusig katt, ja ni är fina alla tre inte tu tal om annat. Fast kattungar har något visst förstås. Ta nu väl hand om lillebror och försök att vara lite hygglig mot storebror man vet aldrig när det åskar härnäst.

 5. Vilken bedårande söt lillkisse, var rädd om honom å storebror. Lycka till i alla väder. Fialotta/Gudrun

 6. Ännu en söt liten misse som kommer att få den bästa vård som tänkas kan. Tänk om alla katter kunde ha det lika bra. Jag förstår att du kommer att bli en god förebild åt din lillebror, precis som Nisse är för dig. Och din blogg längtar man ju efter varje vecka. Alltid lika rolig söndagsläsning. Ha det så gott allihop!

 7. Men vilken vacker lillebror du fått Triton:) Ta väl hand om honom som Nisse tog hand om och fostrade dej! Puss på er från kattflickan Lovis;)

 8. VARFÖR är alla KILLAR , som läser PIA-Bloggen, så ofantligt tysta ? Går det Er ära för nära, att visa att även NI gillar att följa: Kung-Nisse , Kronprisen Triton och nu den nya familjemedlemmen Lillprinsen Artemis !
  Ta nu och skriv några rader, jag vet att Ni finns där i läsekretsen !
  Jag väntar på svar, Ni tjejer som sänder in kommentarer: SÄTT FART PÅ Era e.v. Grabbar, det är inte farligt att vara lite aktiv och medmänsklig !

 9. Välkommen in till Pia:s Blogg !
  Bilderna av Dig ”Artemis” , får allas våra hjärtan att slå volt!
  Jag vet att Du har fått en matte och husse av utsökt bästa sort, Du kommer aldrig, aldrig att längta bort ! Tillsammans Ni nu alla TRE skall vara snälla med Matte och Husse, framtiden är Er även om någon dag fylls med regn och rusk, så kommer solen att ordna ”så Ni torkar upp” !
  LYCKA TILL ” Gull-POJKAR” !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *