Veckans Triton om att bli stor

I dag har storebror Nisse och jag varit ensamma hemma hela långa dan. Husse och matte var uppe i ottan, och släppte ut oss ett par timmar mellan fem och sju, innan de packade väskorna och for iväg med storbilen.

Så här sitter Nisse och jag instängda och kan inte annat. Husse och matte har åkt och tagit transportburen, med en mjuk vit filt, med sig i bilen. Den var tom när de for, men lär knappast vara det när de kommer hem.

För om jag inte tar alldeles fel så är de och hälsar på hos Mannegumman i Brandalsund. Det var ju där ute på säteriet de hämtade mig i vintras, och därifrån han lär ska komma som ska bli min lillebror.

Så visst är det litet spännande att liksom gå i väntans tider. För jag vet ju inte alls hur det är att bli mellanbror, då jag bara varit lillebror fram till nu. Måste faktiskt erkänna att det känns lite pirrigt!

Nisse han får ju fortsätta vara storebror, så jag skulle tro att det är lättare för honom. När man är minst får man ju göra lite vad som helst och bli förlåten, men som mellanbror är jag osäker på hur det förhåller sig.

Jag tycker ju faktiskt att husse och matte varit lite strängare mot mig på slutet fast jag fortfarande är lillebror. Men det kan ju förstås bero på att de vill att jag ska vänja mig vid att jag håller på att bli stor.

Ja, det är många tankar som rör sig i mitt lilla huvud en dag som den här. Men storebror Nisse, som är en klok man, verkar ta det med ro. Så då får jag väl lita på honom, och det gör jag också.

Fast så värst mycket vettigt, förutom skrivandet, blir det förstås inte i dag. Inte förrän husse och matte kommer hem med det lilla ”underverket”.

Det är ju först då som jag får se vad han går för! Tills dess får väl Nisse och jag ligga inne i var sitt fönster och titta drömmande ut på allt spännande utanför.

Lite synd om oss är det förstås, men efter en hel vecka ute i solstolarna känns det nästan lite skönt att vara inne och vila upp sig. Det lär behövas vara piggelin med en egen lillebror att ta hand om!

Så tänk på mig och håll tummarna för att jag klarar av det. Och låt det gå bra för oss i kväll och alla dagar tills vi hörs igen!

Tassekram från sibiren Triton 36 veckor ung och 5 200 gram tung

2 svar på ”Veckans Triton om att bli stor”

 1. Hej Triton, det ska nog gå bra att bli mellanbror, du verkar vara en cool kisse.

  Tass från Fialotta 4kg tung numera/Gudrun

 2. Go´morgon Triton!
  Lycka till dej och storebror nu..som får en lillebror så söt och rar.Lova att ta hand om honom på det sätt bara en Sibirisk katt gör,på ditt sätt,det är bäst!
  Det där du skrev om att bli förlåten..det blir man när man gjort något som man visar att man ångrar.Du goa Triton får nu hjälpa matte o husse och passa på den lille,hjälp honom att finna sej till rätta hos er,så som din storebror gjorde.
  Nu är inte du den lille längre.
  Du,snälla skriv om busen och hyssen som händer under veckan,glöm inte det!
  Tassekram,
  Katten Maya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *