Veckans Triton om vilda västern

Aldrig hade jag väl kunnat tro att jag skulle få se matte springa runt på gården och skjuta skarpt. Men nu händer det titt som tätt, efter att  hon varit ner på stan och köpt en ilsket brandgul ”puffra” i början på förra veckan.

Så här är rena vilda västern, då hon skjuter på mig, när jag jag bär mig illa åt mot storebror Nisse. En vattenstråle på flera meter skickar hon iväg för att överraska och få mig att sluta bråka.

Och visst kommer jag av mig och sticker när jag träffas av vattstrålen. Men om matte tror att  hon kan skrämma mig så misstar hon sig rejält. Jag bara tycker det är kul och försöker sno pistolen av henne så fort hon lägger den ifrån sig.

Fast visst gör den liten nytta, då jag vet att  matte är på hugget när ”puffran” kommer fram. Då gäller det att snabbt som attan koppla på stora charmen för att få henne att smälta. Och det brukar inte vara så svårt!

Men jag måste erkänna att matte är klok också. För hon vet att jag inte är elak utan bara så full av energi att jag vill ha någon att busa med. Därför lockar hon numera fram ”Ttiger” åt mig, när jag blir för vild, så jag får gå en rond mot honom.

Det duger bra åt mig och vi busar tills jag blir så trött att jag somnar. Helt perfekt tycker storebror Nisse, som sen kan ta hand om mig där jag ligger utslagen efter matchen.
”Tiger” är en riktig hårding, som husse vunnit på lotteri för flera år sedan. Hittills har han mest stått som prydnad eller fungerat som huvudkudde åt husets katter. Men nu vill jag lova att det är andra bullar!!!

Jag ger allt för att vinna och samtidigt bli av med all överskottsenergi. Fast så varmt som det är just nu  orkar inte ens jag göra mer än nödvändigt. Det tar till och med på att skriva, fast jag sitter ute i gröngräset och matte ”vattnat” mig med vattkannan flera gånger både i går och i dag.

Matte har också torkat mig och storebror Nisse med kall våt handduk. Framför allt på huvudet och framtassarna, och det tycker vi båda är jätteskönt!

Men nu orkar jag inte mer i värmen utan kryper in i funkiorna och gömmer mig igen. Här är svalt, fuktigt och skönt, och perfekt att ligga och smygkika på alla som passerar utanför staketet.

Härifrån funkiorna vill jag passa på att önska er alla en riktigt skön sommarvecka tills vi hörs igen nästa helg. Och då börjar det verkligen dra ihop sig till det där hemliga som jag skvallrat om förut!

Tassekram från sibiren Triton 35 veckor ung och 5 200 gram tung

3 svar på ”Veckans Triton om vilda västern”

 1. Måste bara skriva att du är så vacker Triton.Stor o stilig.
  Samt ge en ros till dig som skrev den fina dikten till snygga Nisse.
  Ha det bra alla djurvänner.
  Från Morris o Sissi´s Matte

 2. Triton,den som väntar på något gott väntar gärna lite längre.
  Och du får snart din lillemisse-lillebrorsan.Än är du kung över puffran.
  Tass o kram,
  Maya & Lena

 3. TACK för hälsning och ROS, som Du Inger förärade mig. Jag blev verkligen överraskad
  Krama Morris & Sissi från mig , Du som är deras MATTE … Du får en blyg liten lätt sommarpuss på Din kind från mig !
  Mvh/ Lars Owe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *