Veckans Triton om humlor och en ”hemlis”


Grym, grymmare, grymmast och koncentrerad till tusen smyger jag runt i blomkrukorna på jakt. Självklart helt övertygad om att husse och matte satt blommorna i alla krukor åt mig och mina humlor.

Brudspirean är perfekt att klättra omkring i då den kamouflerar mig så att jag knappast syns men har både humlor och flugor inom räckhåll.

Ingen humla kommer undan när jag tar klätterträdet till hjälp. Fast ska sanningen fram har de en förmåga att flyga högre än mina vingar bär.

Titta hit, så här ser han ut den lille Artemis, som är min halvbror och ska bli min lillebror på riktigt när han växt till sig lite i sommar.

Det känns tryggt att ha storebror Nisse, som jag vet att kommer att ta hand om lille Artemis lika bra som han tog hand om mig när jag var liten.

Nu är humlejakten i full gång igen efter den blöta kalla början på veckan. I går när solen äntligen började skina, och värmen kom, fick jag en föraning om det där som kallas sommar.

Det vill jag lova att var en himla tur, så odräglig som jag blir mot storebror Nisse när regnet bara öser ner. Kaxig, dum och bufflig som en riktig värsting! Och kommer jag inte på bättre tankar, hotar matte med att ta mig till veterinären.

Vad nu veterinären ska kunna göra åt det förstår jag då rakt inte. Men det lär handla om att jag håller på att bli stor och ska fylla sju månader nästa vecka. Då blir man tydligen så här kaxig och vill försöka ta över rollen som storebror.

Han har varit till veterinären, och det är därför han är så snäll och go! Men det är jag med, fast jag är ung och vill att det ska hända nånting spännande hela tiden. Annars måste jag bara hoppa på honom, och försöka få lite fart på ”gamgubben”, som mest vill gosa och mysa.

Jag tror det var därför husse och matte åkte bort med storbilen i torsdags morse och lämnade Nisse och mig ensamma hemma. Först frampå eftermiddagen kom de hem, och luktade till råga på allt katt, och såg så där lyckligt hemlighetsfulla ut.

Matte vill inte att jag ska tala om det än, men jag kan förstås inte hålla mig. Om allting går bra ska jag få en lillebror i sommar! En lillebror som storebror Nisse får ta hand om först, och som jag får busa med hur mycket jag vill sen.

Han heter Artemis och är bara fyra veckor än, och så har vi samma pappa. Jag har sett bild på honom i mattes ”arbetsmaskin” och tycker han ser okey ut. Fast han har inte fått upp öronen än! Så han måste vara kvar hos sin mamma i åtta veckor till, innan vi får hämta hem honom hit.

Nu har jag berättat nånting, som jag egentligen inte skulle få tala om än. Men det kan väl stanna som en ”hemlis” mellan oss tills jag har mer att förtälja. Och låtsas inte om att ni vet det för matte!

Efter mitt avslöjande vet ni i alla fall att det kommer att hända saker här hemma på Elsborg i sommar. Till dess fortsätter jag att avreagera mig på humlorna, för att slippa” tracka” storebror Nisse alltför mycket, och hoppas vädergudarna är med mig!

Tassekram från sibiren Triton 28 veckor ung och 4 800 gram tung

(Klicka på mig i blomkrukan, så kommer fler bilder.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *