Veckans Triton om nya världen utanför


Jag kunde inte få nog och ville bara se mer och mer av den nya värld som öppnade sig när snön rasade ner från staketet.

Vilken härlig utkikspost att sitta på och hålla koll på vad som rör sig på stan. Och klätterträdet är så högt att jag ser över staketet fast jag inte står på bakbenen.

Det kostar på att vara ute och upptäcka nya saker varje förmiddag. Så eftermiddagarna tillbringar jag gärna bredvid matte i översta skrivbordslådan.

En helt ny värld har öppnat sig för mig den här veckan. Inte nog med att jag lyckats ta mig upp på klematisklätterträdets topp, utan strax efteråt rasade också snön från staketet och gav mig en vidunderlig utsikt.

Plötsligt ser jag nu ända ut i den fyrfiliga Gruvgatan, och kan följa allt som händer och sker från från första parkett. Här bjuds gratis underhållning dygnet runt, så blir jag det minsta långsam är det bara att klättra upp i och sätta sig på utkiksposten.

Reser jag mig upp på bakbenen ser jag ännu mer, och börjar förstå att jag faktiskt bor mitt i en stad, fast det är så lantligt lungt och tryggt här på innergården. Därför har jag redan börjat lära mig att gå i sele om vi ska utanför grinden. Det går riktigt bra om jag får en och annan liten mjölklins med kattmynta som belöning.

Varje dag den här veckan har husse och jag ätit frukost ute i solen. Det gillar jag för då blir jag handmatad med ost från hans macka, och för det går vi två här hemma numera under benämningen ”frukostklubben”.

Faktiskt har det mesta i veckan gått bra och varit kul. Efter några förmiddagstimmar på gården slocknar jag helt i mattes skrivbordslåda och sover hela eftermiddagarna. Mot kvällen piggnar jag sen på mig och går några tuffa brottningspass med världens bästa storebror Nisse.

Fast ett par dar i början på veckan jag blev lite kinkig och ville bli matad av matte med kattungemat i spruta igen. Lyckligtvis förstod hon direkt att jag börjat tappa mjölktänderna och tröstade mig genom att ”spruta” mig i munnen precis som när jag var liten.

Det var allt som behövdes för att jag skulle bli nöjd och glad igen. Och bäst av allt är att jag blivit alldeles bra i magen och i fredags fick börja äta rå köttfärs igen!!!

Det gillar jag skarpt, och känner att blodsmaken gör mig stor, vild och farlig. Tror jag i alla fall tills jag plötsligt känner att jag måste upp i husses eller mattes famn och bara gosa.

Tassekram från sibiren Triton 19 veckor ung och 3 400 gram tung.

(Klicka på bilden så får du se en till i trädet och en i skrivbordslådan.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *