Veckans Triton om magplask och högsäte


Jag är så här glad åt att kunna fira dig och alla andra läsare på alla hjärtans dag.

Storebror Nisse och jag njuter av varandras sällskap i förmiddagssolen på alla hjärtans dag.

Utkik från höjdarplatsens hylla mitt inne i den gamla kaprifolen.

På spaning efter lillpippis i torsdags morse med stjärten på det värmande sittunderlägget.

Hej igen idag på alla hjärtans dag. Titta på lilla mig så blir du glad! För jag vill gratta och fira dig och alla andra som väntat på och längtat efter mig!

Söndag igen och jag är tillbaka med smått och gott från veckan som gått. Och faktum är att det har varit både upp och ner sedan vi hördes av senast.

Jag har gjort två riktiga magplask men ochså hittat en höjdarplats uppe på spaljen bakom kaprifolen vid farstukvisten. Där uppe sitter lillpippisarna och sjunger av hjärtans lust, och jag stämmer ofrivilligt in med ett darrande vibrato i vårkonserten.

Deras glada kvittrande gör jag bara måste sjunga med, fast jag vet att jag avslöjar mig och får dem att fly. Men häftigast av allt är ändå att sitta instucken i mattes jacka och hålla koll på när hon handmatar sina två tama kaj-kaj-pippisar. Då vill jag lova att jag är knäpptyst!

Magplasken är så skämmiga så jag vill helst slippa tala var jag gjort dem. Men jag kan avslöja att jag hade tur för det var rent och nyspolat båda gångerna. Matte hade bara inte hunnit lägga på locket när jag kom farande.

Annars har livet gått sin gilla gång, och jag har varit ute korta stunder varje dag fast det varit riktigt 15-20 grder kallt. Jag måste ju leva upp till ryktet som den sibir jag är med anor från den ryska tundran.

Fast ska sanningen fram så har jag med mig ett varmt underlägg att sitta på för att inte bli kall om lilla stjärten. Först undrade jag vad det var för fyrkant matte kom rännade med, men behövde bara testa en gång för att känna hur skön den är att sitta på.

Rekommenderas varmt till alla er som vill sitta ute i snön och njuta i vårsolen. Den börjar värma nu som aldrig förr, och jag har hela livet framför mig!

Tassekram från sibiren Triton 15 veckor ung och 2 400 gram tung!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *