Nu har det hänt – Triton har kommit!


För första gången på 14 år har vi en återigen en liten kattunge i huset. I torsdags hämtade vi våran Triton i Brandalsund, och fick med oss den ljuvligaste lille gosse hem till Falun.

Mannegumman´s Triton är hans fullständiga namn, och han är en sibirisk katt på 12 veckor. En riktig liten guldklimp som gjort precis allting rätt sedan han satte sin första tass innanför dörren här hemma på Elsborg.

Från första stund har han charmat oss alla med sitt mjuka mysiga sätt och sin härliga framåtanda. Med svansen i vädret möter han allt och alla har redan fått storebror Nisse på fall.

Och att Triton har sina rötter i Sibirien behöver ingen tvivla på. Redan nu älskar han att busa ute i snön och att sitta ute på farstubron och kolla på småfåglarna.

I nästa stund piper han lite försiktigt, innan han kryper upp i famnen och är världens gosigaste. Ända tills något nytt spännnde dyker upp, som han måste utforska närmare.

Ett Iitet energiknippe, som far fram som en oljad blixt, tills ”undertråden tar slut” och han somnar spinnnde utsträckt i hela sin längd. Vår första ”sibir” men inte den sista som det känns i dag.

Han är bara helt gudomlig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *